Aficionats del City demanen tenyir de groc Wembley en suport a Guardiola

Els seguidors del club volen d'aquesta forma protestar contra la sanció al tècnic per lluir el llaç groc

zentauroepp42207096 manchester city s spanish manager pep guardiola reacts durin180223172610

zentauroepp42207096 manchester city s spanish manager pep guardiola reacts durin180223172610 / OLI SCARFF

3
Es llegeix en minuts

Pep Guardiola persegueix aquest diumenge el seu primer títol en el futbol anglès en la final de la Copa de la Lliga, que enfrontarà el seu Manchester City contra l'Arsenal (17.30 hores. TDP). Wembley, un estadi de grat record per al tècnic català, pot ser l'escenari del seu primer gran èxit a Anglaterra.

"Allà vaig guanyar dues finals de la Champions, una com a jugador i una altra com a entrenador. Hi tinc magnífics records, no només per les victòries sinó per l'estadi. Wembley sempre ha sigut especial", va admetre el tècnic de Santpedor l'endemà que la federació anglesa (FA) li obrís expedient per "lluir un símbol polític, concretament un llaç groc" durant els partits. Aficionats citizens han emprès una campanya en les xarxes per tenyir Wembley de groc (els més optimistes) o com a mínim perquè els seguidors del City llueixin un llaç groc en senyal de disconformitat amb el veto de la FA. 

L'entrenador del City té fins a les sis de la tarda de dilluns que ve per respondre a les acusacions. Com és habitual, fins que no es porti a terme aquest procés, la federació no anunciarà l'eventual sanció. 

Rodney Marsh, exllegenda del City i actualment presentador d'un programa de ràdio, s'ha apuntat a la iniciativa. "Em sentiria enormement decebut si cada seguidor del City no portés alguna cosa groga diumenge. Jo ho faré...", ha escrit en el seu compte de Twitter.

Tant Guardiola com Arsène Wenger anhelen guanyar aquesta Carabao Cup. Per al català suposaria estrenar el seu palmarès amb el City. "No necessitem títols per a ser feliços, però serem jutjats per ells i sabem que el club els necessita per créixer", va insistir el de Santpedor. Més encara els necessita el seu col·lega francès, que alleujaria una calamitosa temporada en la qual, una altra vegada, té gairebé impossible classificar-se per a la Champions per la via de la Premier, on l'Arsenal ocupa la sisena plaça. "Sempre he utilitzat aquesta competició per donar minuts als jugadors joves, però per a nosaltres és una oportunitat, així que sortiré amb els meus futbolistes de sempre. Anem a Wembley a guanyar", va assegurar Wenger.

Premi per a Claudio Bravo

Notícies relacionades

L'Arsenal no podrà comptar amb Mkhitaryan (no inscrit) ni Lacazette, lesionat, però sí amb el fitxatge més car de la seva història, Aubameyang. El City arriba amb Delph sancionat, i per això Zintxenko ocuparà el lateral esquerre, mentre que Gabriel Jesús podria entrar en la convocatòria i disputar el seu primer partit des que es va lesionar el 31 de desembre.

On no hi ha dubtes és a la porteria 'citizen', que defensarà Claudio Bravo: "Som aquí per Claudio. Si no fos per ell, no seríem aquí. Ens va salvar en tres un contra un davant el Wolverhampton i en dues tandes de penals. Es mereix jugar la final i la jugarà. El vestidor és a vegades més important que les finals", va explicar Guardiola, potser pensant en Pinto i la final de Copa del 2011 a Mestalla.