EL FINAL PREVIST

Carlos Sainz suma el seu segon Dakar en una jornada festiva

El madrileny, de 55 anys i bicampió de ral·lis, va aconseguir la seva segona victòria en la dura prova sud-americana després de la del 2010

Walkner, de 31 anys, es converteix en el primer austríac que conquista el Dakar i, a més, amb una moto austríaca (KTM)

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Tal com estava pronosticat, tal com estava previst, tal com succeeix en tots els Dakar, l'última etapa, l'última jornada ha sigut més de xou que de carreres i, en efecte, els dos grans protagonistes d'aquesta tremenda i dura edició del Dakar-2018 sud-americà, que ha vist com grans favorits com Sebastien LoebCyril Despres i Joan ‘Nani’ Roma, van quedar fora en les primeres etapes, han acabat guanyant la prova, tant en cotxes, on l'espanyol Carlos Sainz (Peugeot 3008 DKR) ha sumat el seu segon trofeu (l'anterior el va aconseguir el 2010), com en motos, on el austríac Matthias Walkner (KTM) ha sumat el seu primer gran premi, fent feliç, de nou, la fàbrica austríaca KTM, que, contràriament a Peugeot, seguirà marcant el pas l'any que ve.

Sainz, de 55 anys i dues vegades campió del món de ral·lis (Toyota, 1990, i 1992) ha guanyat avui el Dakar 2018, el segon de la seva carrera esportiva, a l'acabar el ral·li amb més de 43 minuts d'avantatge sobre el qatarià Nasser Al-Attiyah (Toyota), segon al podi. Sainz va celebrar el seu triomf pujat a sobre del seu Peugeot després d'acabar els 120 quilòmetres cronometrats de la 14a i última etapa del ral·li, el tercer lloc de la qual en la classificació general va ser per al sud-africà Giniel De Villiers (Toyota).

Gran triomf de Walkner, en motos

El pilot madrileny va tornar a guanyar el Dakar després d'haver-ho fet abans el 2010 al volant d'un Volkswagen i després de cinc abandonaments consecutius en els anys precedents per avaries o per accidents que el van deixar fora de carrera

Walkner (KTM) va guanyar aquest dissabte el Dakar 2018 en motos després d'una etapa que es va adjudicar l'argentí Kevin Benavides (Honda) per assegurar-se el segon lloc del podi. Walkner es converteix així en el primer austríac a guanyar el ral·li més dur del món, i ho fa a més a bord d'una moto austríaca, de la mateixa marca que domina el Dakar des de fa disset anys, a pesar que aquesta vegada els pilots d'Honda i Yamaha van plantar molta batalla.

Nasser Al-Attiyah, segon, saluda el vencedor, Carlos Sainz. / AP / RICARDO MAZALAN

Benavides es va quedar a 16 minuts i 53 segons de Walkner, mentre que la tercera posició va ser per a l'australià Toby Price (KTM), guanyador del Dakar el 2016.En la cinquena posició de la classificació general va quedar l'espanyol Gerard Farrés, que va ocupar el tercer lloc del podi al Dakar 2017.

Per la seva part, el també espanyol Oriol Mena (Hero), que corria el seu primer Dakar, va acabar en la setena posició, consolidat com el millor pilot debutant en motos, mentre que el seu compatriota Dani Oliveras va ser novè.En el vuitè i desè llocs van quedar, respectivament, els xilens Pablo Quintanilla (Husqvarna) i Nacho Cornejo (Honda). I, en el lloc 11, va acabar Juan Pedrero i, en el 12è, la immensa Laia Sanz.

9.000 quilòmetres duríssims

A la meta no hi van arribar alguns dels pilots favorits per guanyar aquest Dakar, com el campió de l'any passat, el britànic Sam Sunderland (KTM), l'espanyol Joan Barreda (Honda) i el francès Adrien Van Beveren (Yamaha), que van abandonar la carrera en etapes anteriors.

Els pilots de motos van disputar onze etapes i mitja de les catorze inicialment previstes, ja que una va ser cancel·lada per pluja, una altra no es va disputar davant la negativa dels pilots a participar després que l'organització els canviés el recorregut i un altre tram d'una altra etapa va ser cancel·lat per boira.

Notícies relacionades

Després de disputar-se els 120 quilòmetres cronometrats la catorzena etapa, els pilots es dirigiran al centre de la ciutat de Córdoba (Argentina) per passar pel podi de meta, una celebració que posarà punt final a dues setmanes de competició en què van recórrer a prop de 9.000 quilòmetres pel Perú, Bolívia i l'Argentina.

El Dakar 2018 acaba així la seva 40a edició, la desena que se celebra a Sud-amèrica i una de les més dures dels últims anys, en què menys de la meitat dels participants que van prendre la sortida van poder travessar la meta.