LLIGA FRANCESA

Déu-n'hi-do amb l'àrbitre

Tony Chapron, el col·legiat que va agredir Diego Carlos per haver xocat amb ell, és reincident i ha sigut suspès arran de la seva acció en el Nantes-PSG

undefined41608288 french referee tony chapron gives a red card to diego carlos180115180310

undefined41608288 french referee tony chapron gives a red card to diego carlos180115180310 / David Vincent

1
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

L’àrbitre és intocable, s’assegura en els reglaments del futbol europeu. No parlen, en canvi, de la possibilitat que un col·legiat es regiri contra un jugador i li clavi una puntada pel simple fet que el futbolista xoqui amb ell. Una situació que no contemplava ningú fins que a la Lliga francesa li va passsar a Tony Chapron, l’àrbirre nascut a Flers (França, 23-4-1972) amb fama de dur i que ha sigut sancionat per la Direcció Tècnica d’Arbitratge.

Aquest col·legiat de 45 anys es retirarà al mes de juliol, però abans ha volgut deixar una empremta que difícilment s’oblidarà. Diego Carlos, central del Nantes, va cometre el pecat de xocar amb Chapron, que des de terra li va donar una puntada al jugador, a qui immediatament va ensenyar la segona groga i, per tant, la vermella.

Gol, penal i fora de joc

No és la primera que Chapron, que havia lluït la seva internacionalitat en alguns partits de la fase prèvia de Champions, l’arma. El setembre del 2016, en un partit europeu entre l’Athletic i el Rapid de Viena a San Mamés, Chapron va donar validesa a un gol de Williams en fora de joc. Posteriorment, després de parlar amb els seus assistents, va assenyalar un penal que ningú va veure i poc després va fer marxa enrere en les dues decisions i li va donar la pilota al Rapid per tancar la seva desconcertant actuació assenyalant el final del primer temps tallant un contraatac de l’Athletic.

Notícies relacionades

Molt abans d’això, el col·legiat ja n’havia fet algunes. El 2007 Chapron li va etzibar en ple partit a Lécluse, capità del Nancy, «¡calla!».  Aquest és l’home del qual s’avergonyeix França, l’àrbitre que ronda els 450 partits, amb 1.500 targetes grogues i 120 vermelles. De l’última se’n parlarà molt de temps. «Europa se’n riu de nosaltres. Ha sigut escandalós», va dir Waldemar Kita, president del Nantes.

Chapron es va limitar a dir que havia sigut «un gest matusser i inapropiat». «He sentit dolor i en un acte reflex he estirat la cama. Demano disculpes», va dir el col·legiat abans que un informe donés llum verda a la retirada de la segona targeta groga que va veure el central del Nantes.