El Girona cedeix de penal a València

El conjunt de València remunta el gol inicial de Portu i sotmet l'equip de Machín

3
EL PERIÓDICO

El 2018 ha començat per al Girona de la mateixa manera que va acabar el 2017, amb derrota. No obstant, la cara que va mostrar l’equip ahir a Mestalla no va tenir res a veure amb l’exhibida a Ipurua abans de Nadal. Els de Pablo Machín van millorar l’actitud i van ser competitius els 90 minuts contra un gran rival que no les va tenir totes quan, en uns primers minuts de molt nivell dels gironins, es van trobar amb el 0-1 de Portu i el partit molt costa amunt. El València, però, va acabar desequili-

brant la balança després de ser su-

perior en el còmput global al Girona, tot i que la remuntada va arribar en dues accions desafortunades per als visitants: un autogol i un penal.

L’entrada al partit del Girona va ser excel·lent. Machín va sorprendre amb un triangle al centre del camp amb Timor i, una mica més avançats, Pere Pons i Àlex Granell. El Girona va monopolitzar la pilota, va generar una primera ocasió de Juanpe que Neto va salvar amb una fantàstica intervenció (minut 3) i es va avançar amb un gol de cap del més petit, Portu, després d’una sensacional jugada de Mojica, una fletxa pel carril esquerre.

En altres circumstàncies, el pànic s’hauria apoderat de Mestalla, sobretot perquè el Girona es va continuar trobant molt còmode sobre la gespa i fins i tot va tenir l’oportunitat de marcar el 0-2 al cap de Stuani (m. 24). Va sortir al rescat Guedes, que en una acció per l’esquerra va fer una centrada que Ramalho va desviar amb tan mala fortuna que es va introduir la pilota a la seva pròpia porteria (m. 26).

L’1-1 va ser un punt d’inflexió. El València es va animar i al Girona li va doldre. El partit va fer un gir de 180 graus i el miracle va ser que els de Machín arribessin vius al descans després que els locals el sotmetessin a una persecució implacable. Als visitants la pilota no els va durar més de dues passades. Va aparèixer Bono per evitar el 2-1 de Gabriel (m. 34), també Ramalho amb una anticipació que va evitar el segon gol local (m. 36) i fins i tot Fernández Borbalán quan va deixar sense sanció una pena màxima de Bono sobre Rodrigo (m. 37).

CONTROL LOCAL / El descans no va servir perquè el Girona es refés, malgrat que Machín va fer un primer moviment (Borja García per Granell) per guanyar possessió. Només un minut van trigar els locals a trobar les xarxes de la porteria de Bono. Maffeo, que s’assembla poc al Maffeo de les primeres jornades, va frenar Gayá dins de l’àrea amb un penal absurd. Infal·lible des dels onze metres, Parejo no va perdonar.

El partit ja es va convertir en una muntanya per al Girona. I quan els de Machín van intentar fer un pas al davant, el València el va  pudo fer miques a la contra gràcies a dos jugadors de banda com Guedes i Andreas Pereira amb molta profunditat. Els locals van col·leccionar algunes ocasions per fer el 3-1, però també va aparèixer Neto per salvar dues vegades el seu equip del 2-2 en un remat sense angle de Mojica (m. 63) i un cop de cap de Stuani que es colava per l’esquadra (m. 78).

Machín va acabar traient Marlos i jugant amb Portu i Adaya als carrils. El Girona ho va anar intentant, però el control als últims minuts el va tenir el València, que va tornar al camí de les victòries.

COMPETIR FINS AL FINAL / «Hem perdut, però la manera de competir ha sigut bona. Ens hem posat al davant en el marcador i hem obligat el rival a oferir la seva millor versió», va dir l’entrenador del Girona com a balanç del partit. «Hem competit fins al final. A la segona part el València ha demostrat que té bons futbolistes, però nosaltres hem tingut les nostres ocasions amb opcions a la contra», va afegir Pablo Machín. «Hem de ser més contundents en la nostra àrea i evitar que ens rematin tant, en especial a pilota parada», va dir Marcelino, tècnic del València.