La firma xinesa Suning adquireix el 70 per cent de l'Inter de Milà per 270 milions d'euros

"Convertirem el club en el més poderós d'Europa", va assegurar després de l'acord el president de la firma Zhang Jingdong

crmartinez34170322 suning s chairman zhang jindong r and inter mila160606115145 / ALY SONG

crmartinez34170322 suning s chairman zhang jindong  r  and inter mila160606115145
crmartinez34170365 suning s chairman zhang jindong  r  and inter mila160606115152

/

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / PEQUÍN

El grup xinès Suning va anunciar aquest dilluns la compra del 70 per cent de l'Inter de Milà per 270 milions d'euros, amb la qual cosa el club 'neroazzurro' es converteix en el segon campió d'Europa que passa a controlar una firma del país asiàtic, després de la recent adquisició de l'Aston Villa per Recon Group. La compra va ser presentada en una roda de premsa en un luxós hotel de Nanquín (est de la Xina), en presència dels presidents de l'Inter i de Suning (Erick Thohir i Zhang Jingdong, respectivament), el vicepresident del club interista, Javier Zanetti, i el conseller delegat Michael Bollingbroke.

Suning és la tercera firma privada més gran de la Xina i té com a objectiu "convertir l'Inter en el club més poderós d'Europa" Suning és la tercera firma privada més gran de la Xina i té com a objectiu "convertir l'Inter en el club més poderós d'Europa"

L'adquisició es va ultimar al llarg del cap de setmana a la seu central a Nanquín de la companyia xinesa, una marca que va començar el seu negoci com a cadena d'electrodomèstics però en els últims anys s'ha diversificat a negocis com l'immobiliari o el financer, i s'ha convertit en la tercera firma privada més gran del país.

"Estem convençuts que la immensa influència de l'Inter al món farà de Suning una marca molt coneguda internacionalment", va destacar el president Zhang després de l'anunci de l'acord. En aquesta línia, Zhang també va advertir que l'objectiu és fer de l'Inter un gran d'Europa. "L'acord farà el club més internacional, més fort, el convertirà en el més poderós d'Europa". Per la seva part Thohir, l'empresari indonesi que es va convertir en soci majoritari de l'Inter el 2013, va destacar que l'operació "ajudarà a desenvolupar el futbol italià globalment" i mostra que l'esport rei "ja no té fronteres".

UN MODEL EN CREIXEMENT

L'Inter, amb 108 anys d'història i 18 lligues i tres Copes d'Europa en les seves vitrines, passa així a ser el club europeu més important en mans xineses, dues setmanes després que el consorci Recon, presidit per Tony Jiantong Xia, obtingués el control de l'Aston Villa de Birmingham per 78 milions d'euros.

Aston Villa, Atlètic de Madrid i Espanyol són només alguns exemples d'aquest nou model

L'any passat, l'ofensiva d'empreses xineses en el futbol europeu ja va començar amb la compra d'un 20 per cent de l'Atlètic de Madrid per part del gegant immobiliari i de l'entreteniment Wanda Group per 45 milions d'euros. Va ser la mateixa quantitat que mesos després gastaria la marca de joguines xinesa Rastar Group en el 45,1 per cent del RCD Espanyol de Barcelona, una participació que espera ampliar al 56 per cent.

OBJECTIU EUROPA

Notícies relacionades

Satisfet després de l'acord, el vicepresident i exfutbolista de l'InterJavier Zanetti, va assegurar que el nou projecte tornarà el club on mereix. "En la temporada que ve volem construir un equip fort, protagonista de la Lliga Europea. Hem de tornar a la Champions, l'Inter ha d'estar allà sempre", va afirmar.

L'italià també va mostrar el seu orgull per poder representar el club en un moment històric. "Estic emocionat d'estar aquí i representar el meu club en aquest important moment".