Platini: "Li he demanat a Blatter que se'n vagi, ja n'hi ha prou"

El president de la UEFA sol·licitarà el vot per al príncep jordà Ali

Michael Platini, aquest dijous a Zuric.

Michael Platini, aquest dijous a Zuric. / AP / MICHAEL PROBST

2
Es llegeix en minuts

El president de la UEFAMichel Platini, considera que l'actual president de la FIFAJoseph Blatter, podria perdre aquest divendres l'elecció en què opta a un cinquè mandat, i confia que així sigui. "Sí, crec que Blatter pot ser vençut. Abans que passés tot el que va passar dimecres, no, però amb tot el que ha passat des d'aleshores, sí. Ja n'hi ha prou", ha afirmat Platini en roda de premsa en un hotel de Zuric.

El president de la UEFA es referia al fet que aquest dimecres es van conèixer dues investigacions paral·leles, una a petició de les autoritats nord-americanes i una altra de les autoritats helvètiques, i totes dues sobre suposades pràctiques corruptes d'antics o actuals dirigents de la FIFA. "Estic disgustat, estic fart, estic fastiguejat del que està passant", ha confessat el dirigent francès.

Davant aquesta situació, que ha definit de "lamentable", Platini considera que hi ha la possibilitat que aquest divendres, durant el Congrés de la FIFA, els delegats votin majoritàriament contra Blatter i que recolzin el seu únic contrincant, el príncep Ali, de Jordània. "Hi ha hagut un canvi des de dimecres. De totes maneres, seguiré treballant aquesta nit perquè n'hi hagi", ha confessat.

Notícies relacionades

Platini ha deixat clar que vol que Blatter se'n vagi, i per aconseguir-ho ha traçat dues estratègies: demanar-li que dimiteixi i sol·licitar el vot en contra seu. En una reunió que han mantingut aquest dijous els presidents de les sis confederacions regionals de la FIFA, Platini ha demanat obertament a Blatter que dimiteixi, i aquest públicament ha descartat aquesta opció. "Li he demanat a Blatter que dimiteixi, que se'n vagi, no podem continuar així", va indicar Platini. "No puc marxar ara quan l'elecció és demà", ha respost Blatter, segons ha assenyalat Platini. Cap altre president de confederació ha secundat la sol·licitud de renúncia.

Davant la negativa de Blatter a renunciar, el president de la UEFA ha deixat clar que treballaria en les hores que queden fins divendres per buscar el vot per al príncep Ali. Platini ha dit que entre 45 i 46 de les 53 associacions europees votaran per Ali, però que seguirà intentant convèncer la resta, així com altres de la resta del món. El president de la UEFA ha justificat la seva posició argumentant que la imatge de la FIFA és tan dolenta que si Blatter és reelegit, no sap com podrà seguir dirigint el futbol mundial. "¿Quin respecte obtindrà si és dirigida per gent que no és respectable?", s'ha preguntat.