Els projectes de futur

El Barça teixeix complicitats amb Colau

El club diu que el canvi a l'ajuntament no afecta de cap manera la reforma del Camp Nou

Bartomeu i Moix presenten la maqueta del nou Miniestadi, ahir.

Bartomeu i Moix presenten la maqueta del nou Miniestadi, ahir. / JOAN MONFORT

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ
BARCELONA

El Barça no està gens preocupat per la incidència que pugui tenir el canvi de govern a l'Ajuntament de Barcelona en el projecte Espai Barça, que inclou la reforma del Camp Nou, la construcció d'un nou Palau Blaugrana, una pista annexa i la reurbanització de la rodalia de l'estadi (amb dues noves àrees de pàrquing) per obrir-lo al barri de les Corts. Un projecte de 600 milions que no té perquè patir cap aturada amb l'arribada d'Ada Colau. «No ens preocupa el canvi a l'ajuntament. Això és un projecte del club i també per a la ciutat, no per a un alcalde en concret», va sentenciar ahir Jordi Moix, directiu responsable de l'àrea patrimonial de l'entitat blaugrana.

En la mateixa línia, Moix va afegir que el Barça fa molt de temps que treballa amb tècnics municipals, «que no són de cap partit», sobre la viabilitat del projecte. «També hem parlat amb totes les forces polítiques, i amb els veïns del barri, i la reacció ha sigut molt positiva. En el tema d'urbanisme has de teixir complicitats i un projecte com aquest requereix de molt sentit comú i predisposició al diàleg. Nosaltres teixirem consensos i tenim moltes ganes de treballar amb el nou equip de govern», va afegir el directiu, que va explicar que durant els últims 13 mesos, des que els socis van aprovar en referèndum la reforma, «s'han establert les bases tècniques» per portar a terme el projecte. Per exemple, s'han fet prospeccions a l'estadi per comprovar l'estat de la seva estructura, que data del 1957. «Està en perfecte estat i pot durar cent anys més», va sentenciar Moix.

CONCURS OBERT / El club preveu un pressupost de 600 milions, on ja s'inclou un 5% davant una possible desviació dels costos. D'aquesta xifra, 360 milions es destinaran a la renovació integral del Camp Nou, que quedarà completament cobert i la inauguració del qual es preveu per a l'inici de la temporada 2021-22 (l'inici de les obres tindrà lloc en la campanya 2017-18).

El Barça obrirà aquest estiu el concurs a qualsevol despatx d'arquitectes, «de Catalunya, Espanya o del món», que desitgi portar a terme el projecte. El veredicte final es donarà a conèixer a finals d'aquest mateix any. L'opció guanyadora serà escollida a través d'un concurs a dues voltes per mitjà d'un jurat compost per nou membres (cinc del club, tres del Col·legi d'Arquitectes i un de l'ajuntament).

Notícies relacionades

El que ja compta amb un projecte guanyador és el nou Miniestadi, que es construirà a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. El projecte ha sigut adjudicat a l'estudi Batlle i Roig Arquitectes.

El nou camp, que també estarà completament cobert, tindrà una capacitat per a 6.000 espectadors, amb possibilitats de ser ampliat en el futur, i comptarà amb una nova zona de pàrquing per a uns 600 vehicles. «Serà un camp d'estil molt anglès», va dir Moix. Està previst que la nova instal·lació estigui a punt per a l'inici de la temporada 2017-18.