Gaspart torna alguns dels trofeus que es va emportar del Sant Andreu

Un quadro de Dalí i la Creu de Sant Jordi segueixen sense aparèixer i el club els segueix reclamant

El president del grup Husa, Joan Gaspart, al seu despatx, en una imatge d’arxiu.

El president del grup Husa, Joan Gaspart, al seu despatx, en una imatge d’arxiu. / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

Joan Gaspart ha tornat a la UE Sant Andreu alguns dels trofeus i condecoracions que es va emportar a casa seva quan va deixar de ser president de l'històric club de la barriada barcelonina. D'aquesta forma, Gaspart, que va presidir l'entitat quadribarrada entre el 2004 i el 2011, ha respost parcialment a la petició de l'actual presidenta del club, Dinorah Santa Ana Da Silva (exdona i mànager de Dani Alves), que recentment ha aconseguit el control de l'entitat.    

Notícies relacionades

"El club es congratula pel retorn dels objectes, que tenen un gran valor històric i sentimental", destaca el Sant Andreu en una nota, encara que recorda que els dos objectes de més valor, un quadro que Salvador Dalí va regalar al Sant Andreu el 1977 i la Creu de Sant Jordi (entregada per la Generalitat el 2009 pel centenari del club), segueixen sense aparèixer. "Els nous propietaris no desistiran en el seu intent de recuperar aquests dos actius, d'un gran valor sentimental, que són patrimoni del club", afegeix el comunicat. Gaspart ha reconegut que té la Creu de Sant Jordi, tot i que encara no l'ha trobat, però nega rotundament que tingui l'obra del pintor empordanès.

Els trofeus que Gaspart ha tornat al Sant Andreu, segons ha explicat el club, són els següents: la Copa del campionat de Lliga de Segona B del Grup 3 (2009-10), el diploma de la Medalla d'Or al Mèrit Esportiu de l'Ajuntament de Barcelona (2009), el premi Centenari de l'Associació Catalana de Dirigents de l'Esport (2009) i diverses plaques concedides per l'Espanyol, el CF Damm, el Consell Català de l'Esport i l'Ajuntament de Barcelona.