LA RONDA FRANCESA

Valverde se salva en un mal dia als Pirineus

El ciclista murcià manté la segona plaça de la general amb l'ajuda del seu equip davant una nova exhibició del Tinkoff amb Majka

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Pla d'Adet (Enviat especial)

Lluitar contra Vincenzo Nibali és un impossible i mantenir la segona plaça, una tasca complicada, però que, almenys aquest dimecres sobre les dures pujades del Pla d’AdetAlejandro Valverde ha salvat, per concentració, en una mala jornada, i amb l'estimable ajuda del seu equip, el Movistar, centrat en les figures de dos xavals amb talent i futur, esperança entre un planter sense gaires efectius, Jesús Herrada Ion Izagirre, que l'han auxiliat quan tot es veia molt negre.

Ha confessat Valverde a la meta de Pla d’Adet que havia passat "un mal dia" davant d'uns rivals "que estan molt forts". I ha constatat que més que els xavals francesos, als quals en el fons ha sabut controlar per la seva veterania, ara la principal amenaça es diu Jean-Christophe Peraud, que puja millor que ell i que se'n surt amb molta més habilitat en una contrarellotge. La pròxima cita se centra en un Tourmalet que treurà foc sota l'impuls del conjunt AG2R, tots els seus efectius contra Valverde. Tots contra un Movistar que haurà de cuidar el seu líder.

Triomf amb estil

Notícies relacionades

Valverde, no obstant, ha tirat de casta, perquè qualsevol altre s'hauria deixat anar. Animat des del cotxe pel seu director, José Luis Arrieta, amb Mikel Nieve auxiliant-lo en el pitjor moment, tot i ser corredor de l'Sky, i després amb Herrada i Izagirre al seu costat, ha pogut treure força en l'últim instant per demarrar en els 200 metres finals i esgarrapar cinc segons a Thibaut Pinot.

Un dia als Pirineus en què s'ha pogut veure el potencial que tenia Alberto Contador, molt desmoralitzat a Suïssa al saber que no podrà córrer la Vuelta. Si dimarts va guanyar Michael Rogers a Bagnères de Luchon, aquest dimecres ha tornat a vèncer, tal com va fer a Risoul, Rafal Majka, amb tanta facilitat que, fins i tot, s'ha atrevit a fer l'ullet a les càmeres de la televisió francesa, un Majka que s'ha confirmat, per a desgràcia de Purito Rodríguez, al capdavant de la classificació de muntanya.