RONDA FRANCESA

Rui Costa també tira la tovallola per un brot de pneumònia

"Em sento com si m'hagués atropellat un camió", afirma el campió del món, que anava 13è a la general

Rui Costa, durant una de la primeres etapes del Tour de França.

Rui Costa, durant una de la primeres etapes del Tour de França. / EFE / KIM LUDBROOK

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Carcassona (Enviat especial)

La llista de baixes del Tour de França no para d'augmentar. Rui Costa no ha agafat la sortida de la 16a etapa a Carcassona per "un brot de pneumònia", segons ha informat el seu equip, el Lampre-Merida. El campió del món, que anava 13è en la general a 12.57 de Vincenzo Nibali, arrossegava des de fa uns dies una bronquitis que ha tractat amb antibiòtics però de la qual no ha millorat, per la qual cosa ha decidit posar fi a la seva participació en la 101a edició de la ronda francesa.

Notícies relacionades

"La bronquitis que tenia no m'ha arribat a passar i ara ha avançat a una broncopneumònia. Ja fa una setmana que estic malalt i el metge de l'equip considera que és millor que em retiri. Per respecte als meus seguidors i l'organització tenia moltes ganes de sortir, però el metge diu que no", ha explicat el ciclista portuguès. "Dilluns, dia de descans, després de l'entrenament, em vaig trobar molt malament, amb febre i dolors musculars. Em van dur a l'hospital per fer-me una radiografia i el resultat és aquest. Malgrat tot, volíem esperar a veure com em llevava per prendre una decisió final, però em sento com si m'hagués atropellat un camió", ha afegit.

"Afortunadament, s'ha detectat a temps per evitar lesions greus. Volia seguir, però el metge em va fer entendre, i estic d'acord amb ell, que a més de posar en perill la meva salut, poso en perill la meva pròpia carrera, i per això prenem aquesta decisió: abandono el Tour. La meva salut no em permet continuar", ha conclòs.