SEMIFINALS DE LA CHAMPIONS

Ancelotti: "Fins dimecres no sabrem si juga Cristiano"

El davanter portuguès passarà una prova abans del partit i si hi ha un mínim risc no s'enfrontarà al Bayern

Xavi Alonso reconeix que el rival "està en un gran moment", però subratlla que el Madrid "no va de víctima"

El tècnic del Madrid subratlla que les sensacions són bones, però que si hi ha risc de recaiguda el portuguès es perdrà l’anada de semifinals de la Champions. / ATLAS / REUTERS

El tècnic del Madrid subratlla que les sensacions són bones, però que si hi ha risc de recaiguda el portuguès es perdrà l’anada de semifinals de la Champions.
El centrecampista del Madrid espera que, després de tres anys en semifinals de la Lliga de Campions, el seu equip faci un pas més i elimini el Bayern.

/

2
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / Madrid

Tot i haver-se exercitat amb normalitat en els dos últims diesCristiano Ronaldo no és fix per al partit d'aquest dimecres (20.45 hores, Canal+ Liga de Campeones) davant el Bayern Munic. Segons ha revelat aquest dimarts Carlo Ancelotti, l'astre portuguès passarà abans una prova de velocitat. "Després prendrem una decisió. Jugarà si tothom està segur que ho pot fer", ha afirmat l'entrenador del Madrid, i ha deixat clar que si hi ha risc de recaiguda no saltarà al camp perquè la semifinal de la Champions es decidirà en el xoc de tornada. El tècnic italià, en canvi, ha avançat que Gareth Bale està en condicions després de superar la grip que tenia.

Després de 20 enfrontaments entre el Madrid i el Bayern, amb set triomfs per al primer, 11 per al segon i dos empats, l'equip blanc no té la sensació que el conjunt alemany sigui la seva bèstia negra. Tampoc Ancelotti, que no ha perdut com a entrenador davant l'equip alemany, l'actual campió de la competició i màxim favorit per repetir títol. En sis enfrontaments ha sumat quatre victòries i dos empats. "Nosaltres no juguem un joc mental amb això de la bèstia negra o si diuen que no arriben en un bon moment. Jo he tingut una bona ratxa davant ells", ha apuntat.

Afalacs a Guardiola

A l'hora de comparar el Barça de Guardiola amb l'actual Bayern del tècnic català, Ancelotti ha destacat que, encara que els dos equips no s'assemblin, "la filosofia és la mateixa". I ha lloat el seu contrincant a la banqueta. "Respecto molt Pep. Va fer una gran feina amb el Barcelona i ara també amb el Bayern, però no crec que els entrenadors guanyin aquesta semifinal", ha manifestat.

El tècnic italià ha mostrat la seva total confiança en les possibilitats del seu equip i ha assegurat que no jugaran pensant en el rival. "No jugarem per bloquejar el contrari, sinó per mostrar tota la nostra qualitat. Tenim la mateixa confiança que al principi de la temporada, encara que hem millorat. Estic segur que es veurà un equip fort, com l'altre dia davant el Barça. Veig l'equip molt concentrat. Tenim més il·lusió que ningú per aconseguir aquest títol, que seria 'la Décima'", ha declarat Ancelotti, que no es conforma jugant la quarta semifinal consecutiva. "La semifinal no és un èxit perquè el primer objectiu és la final", ha dit.

Màxima motivació

Xabi Alonso, present també en la roda de premsa, ha demanat la participació de tota la plantilla. "Necessitem la implicació de tots per atacar i defensar el bloc. Coneixem molt bé el rival i necessitem estar molt junts. El Bayern està en un gran moment, encara que això no significa que el Madrid sigui la víctima. No veig cap favorit. Tot és més el soroll mediàtic que el que es viu dins del vestidor", ha afirmat el migcentre. 

Notícies relacionades

Sobre Cristiano, ha apuntat que el portuguès jugarà "si es troba al cent per cent". "És una decisió seva, de l'entrenador i del cos mèdic. Per a nosaltres és un jugador molt important i el necessitem. Ens dóna molta explosivitat i és fonamental", ha subratllat. 

I quan li han preguntat si tenir Guardiola a la banqueta rival suposa una motivació extra, Alonso ha assegurat que la motivació és màxima, "hi hagi qui hi hagi a la banqueta". "Tenim molt bones sensacions després del triomf a la Copa", ha afegit el jugador, que ha destacat que ara el Bayern té "més riquesa tàctica, encara que la base de l'any passat és semblant".