CICLISME

Quintana remata el festival colombià al País Basc

L''escarabajo' es queda a només 17 segons de Martin en la contrarellotge final i guanya la volta al davant de Porte i Henao

Nairo Quintana, al podi.

Nairo Quintana, al podi. / EFE

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Bilbao

El colombiàNairo Quintana (Movistar) ha guanyat aquest dissabte la 53a Volta al País Basc després de superar la resta dels favorits en la sisena i última etapa, unacontrarellotge de 24 quilòmetres amb sortida i arribada aBeasain, en què s'ha imposat l'alemanyTony Martin (Omega Pharma-Quickstep). Quintana ha quedat escortat al podi final de la carrera pels corredors de l'SkyRichie Porte iSergio Luis Henao, els grans derrotats de la jornada, perquè el primer era el gran favorit al triomf final, i el segon, també colombià, havia vestit el jersei de líder els tres últims dies. El país sud-americà ha brillat en aquesta carrera, amb dues etapes guanyades, quatre dies de líder, la general i una brillant actuació de Quintana, Henao iCarlos Betancur (Ag2r).

"Cap i cames", la clau

Quintana ha subratllat que la clau del seu triomf ha estat que ha completat "amb cap i amb cames" la contrarellotge final, en què ha estat segon a només 17 segons de Martin,campió del món de l'especialitat. "Lluitava per una victòria des de laParís-Niçai m'he sentit molt bé tots aquests dies. Vam fer la crono amb cap i amb cames i ens ha sortit bé", ha explicat Quintana, guanyador també dijous de la quarta etapa alSantuari d'Arrate.

El corredor de Tunja (Boyacá) ha reconegut a més que l'exigent recorregut de 24 quilòmetres sobre el qual s'ha decidit la Volta al País Basc li "anava molt bé pel desnivell". "Tenia també pla, on no vaig malament, gairebé igual que els millors especialistes, i era curta, amb bastants revolts que m'afavorien", ha apuntat Quintana, que als seus 23 anys, i de cara al futur, ha comentat que la seva intenció és "seguir aprenent i arribar a disputar una volta gran en el futur".

Contador, cinquè

Notícies relacionades

Alberto Contador (Saxo Bank-TinkoffI), desè avui, ha acabat cinquè a la general a 54 segons del guanyador. El ciclista de Pinto ha disputat la Volta al País Basc. En l'etapa, han quedat al darrere de Martin els ciclistes del Movistar Quintana (a 17 segons) iBeñat Intxausti (a 32),vuitè al final a la general.

Positiu rus

Per una altra part, el conjunt Euskaltel va acomiadar ahir de forma fulminant el corredor rusAleksandr Serebriakov, fitxat sense gaires referències l'hivern passat, i només per aconseguir els punts necessaris que li faltaven a l'equip basc per mantenir-se entre els conjunts UCI Wolrd Tour. En un enèrgic comunicat l'equip basc va censurar el comportament del ciclista amb termes molt durs, apel·lant a la seva consciència i a la seva feina. El corredor va admetre el seu positiu i va assegurar que no tenia res a veure amb un Euskaltel que viu una temporada horrible, censurat per alguns seguidors bascos en desacord amb el fitxatge d'estrangers només pels punts, i sense aconseguir encara ni una sola victòria. Els únics que no ho han aconseguit.