La fase final de l'Eurolliga de bàsquet

El Barça obté una mica de consol amb el tercer lloc

Huertas, Ingles i Wallace empenyen al triomf contra el Panathinaikos

Perovic lluita amb Tsartsaris, ahir a Istanbul.

Perovic lluita amb Tsartsaris, ahir a Istanbul. / REUTERS / MURAD SEZER

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA
ISTANBUL

Només quatre hores després, un triomf com l'aconseguit ahir contra el Panathinaikos (64-79) en el mateix escenari, el Sinan Erdem Arena, li hauria semblat gloriós al Barcelona Regal. Aquest escàs marge de temps hauria significat que el Barça hauria disputat la final de l'Eurolliga i la seva victòria no hauria tingut preu. L'aconseguida ahir no es pot considerar que sigui inútil, però no té més valor que l'escàs consol que pot donar-li a l'equip de Xavi Pascual no haver aconseguit l'objectiu i ajudar a recuperar anímicament el vestidor abans de l'inici dels play-offde l'ACB que s'obren aquest dijous per als blaugranes, amb el pols enfront del Lucentum Alacant al Palau.

És millor, per descomptat, acomiadar-se de la competició amb bones sensacions, i més després de superar un dels grans d'Europa, fins ahir vigent campió d'Europa. Amb 12 aparicions en lafinal four, el rècord de la competició, és només la segona vegada que el Barça acaba tercer en el torneig. Al marge dels dos títols, sempre se n'havia anat encadenant dues derrotes.

Va quedar clar, això sí, que ni Barça ni Panathinaikos, amb les seves respectives lligues en joc en els pròxims dies (l'equip atenès ja és a la final amb desavantatge de camp amb l'Olympiacos), van posar tota la carn a la graella. El Barça va reservar Navarro durant tot el partit. Obradovic va limitar la presència de Diamantidis (20 minuts) i Batiste (11 minuts).

Notícies relacionades

A partir d'aquestes premisses, i posant èmfasi en la defensa en moments molt concrets, la balança del partit va anar decantant-se per les aportacions individuals. I ahir van aparèixer tres jugadors que ho van fer tot més fàcil per al Barça: Huertas, Ingles i Wallace, precisament tres homes en qui s'han centrat part de les crítiques pel seu gris paper en la semifinal contra l'Olympiacos. Huertas es va apoderar del partit fins al descans (19 punts, 3 de 3 en triples) i va obrir prou bretxa perquè el Barça se sentís còmode a la pista. Després, Ingles i Wallace li van agafar el relleu i van resistir les envestides del Panathinaikos, sobretot de la mà de Diamantidis, a qui Obradovic va recórrer perquè l'equilibri no s'esquerdés.

Va resultar preocupant, això sí, el fluix paper un dia més de tres peces clau per a Pascual com Lorbek, Eidson i Mickeal, que sembla que no arriben bé a aquesta fase final. Després d'Istanbul, la incògnita és quin jugador dels 13 de la plantilla acabarà descartant Pascual per jugar-se la Lliga.