4 mesos d’obres

Esplugues comença la pacificació de la seva xarxa viària «per afavorir l’ús de bicicletes i patinets»

Es preveu senyalitzar i adequar les vies amb límit de velocitat de 20 km/h a tota l’anomenada xarxa secundària veïnal i en tots els entorns escolars

Esplugues comença la pacificació de la seva xarxa viària «per afavorir l’ús de bicicletes i patinets»

ayuntamiento de Esplugues

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament d’Esplugues (Baix Llobregat) ha anunciat que els treballs del projecte de pacificació de la xarxa viària del municipi han començat. Aquests treballs s’han fet amb l’objectiu de «combatre la contaminació atmosfèrica i acústica i d’afavorir l’ús de la calçada per a bicicletes i patinets», segons el comunicat del consistori local.

Amb la pacificació es preveu, entre altres coses, senyalitzar i adequar les vies amb límit de velocitat de 20 km/h a tota l’anomenada xarxa secundària veïnal i en tots els entorns escolars. Es tracten de carrers amb menys intensitat de trànsit amb l’objectiu també de «fer espais més segurs per a les bicicletes».

En total, el 70% de la xarxa, per on passen uns 8 mil vehicles al dia, passarà per la reducció de la velocitat de circulació en 10 km/h. Quant a l’anomenada xarxa secundària col·lectora, vies urbanes de connexió entre vies principals, s’actuarà per senyalitzar que la velocitat màxima és de 30 km/h.

Notícies relacionades

Les obres, que compten amb un pressupost d’uns 250.000 euros i la subvenció del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia del Govern espanyol, tindran una durada aproximada d’uns quatre mesos.

Llegeix totes les notícies d’Esplugues a EL PERIÓDICO Esplugues