Successos

Denunciada una dona que va simular patir quatre robatoris a Esplugues per cobrar de l’assegurança

Es tracta d’un delicte d’estafa que suposa una pena de sis mesos a tres anys de presó si la quantia de la defraudació supera els 400 euros

Denunciada una dona que va simular patir quatre robatoris a Esplugues per cobrar de l’assegurança
1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos d’Esquadra han denunciat penalment una dona de 56 anys com a presumpta autora de quatre delictes de simulació de delicte i quatre delictes d’estafa per denunciar que havia sigut víctima de robatoris que mai van passar, amb l’objectiu de cobrar la indemnització de la seva assegurança.

Les investigacions es van iniciar quan agents de la comissaria d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) van detectar que una dona havia denunciat haver sigut víctima de tres robatoris violents i un furt en la via pública, en un període de tres anys, ha explicat aquest divendres la policia catalana.

Tanmateix, els agents van comprovar que aquests robatoris no havien existit i que la intenció de la denunciant era obtenir una indemnització per part de diferents companyies asseguradores, per la qual cosa va ser denunciada.

Notícies relacionades

Els Mossos han recordat que la simulació de delicte es castiga penalment com a delicte contra l’Administració de Justícia i les conseqüències que el Codi Penal estableix per a aquests casos és una pena de multa de sis a dotze mesos.

Així mateix, ja que l’objectiu de la simulació del delicte és cobrar de les companyies d’assegurances, això suposa la comissió d’un delicte d’estafa, amb una pena de sis mesos a tres anys de presó si la quantia de la defraudació supera els 400 euros.