Mercats

El mercat de Can Vidalet d’Esplugues reobre amb un Lidl i 30 parades

Les 30 parades del mercat, que segueixen a l’equipament provisional, s’hi incorporaran al setembre

El mercat de Can Vidalet d’Esplugues reobre amb un Lidl i 30 parades

Ayuntamiento de Esplugues de Llobregat

1
Es llegeix en minuts

El mercat municipal de Can Vidalet d’Esplugues (Baix Llobregat) reobre amb un supermercat Lidl de 1.300 m² de superfície i 30 parades tradicionals, tot i que aquestes no es posaran en marxa fins al mes de setembre. Amb una inversió de 7,5 milions d’euros, Lidl ha portat a terme la reconstrucció integral de l’edifici, la posada en marxa de la seva botiga, l’habilitació dels espais que ocuparan els paradistes i la urbanització de l’entorn d’aquest mercat municipal, que feia 12 anys que estava tancat, va informar aquest dimecres l’ajuntament.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, va visitar el nou establiment i va agrair el compromís de Lidl, valorant la seva intervenció en la «revitalització» del mercat. «A Esplugues posem en marxa fórmules noves que potencien les aliances entre el sector públic i el privat. La remodelació dels mercats és una aposta molt important, que servirà per reactivar negocis, però també per dinamitzar la ciutat en general», va assenyalar.

«A més d’aquest projecte, Lidl ja compta amb la seva emblemàtica botiga de Los Tres Molinos, inaugurada a principis de l’any 2019, i en els pròxims mesos obrirem un nou centre al Mercat Municipal de la Plana. Haurem invertit entre els tres projectes 30 milions d’euros i haurem generat uns 90 llocs de treball al municipi», va remarcar, per la seva banda, el director regional de Lidl a Catalunya, José Mendieta.

L’edifici

El projecte ha sigut redactat per Josep Miàs, arquitecte reconegut internacionalment per altres projectes, com el Club de Golf Fontanals o el Mercat de la Barceloneta. 

L’edifici disposa de 4 plantes, que es destinaran a la botiga de Lidl, les parades tradicionals, planta logística de càrrega i descàrrega, i aparcament. Per a la construcció del nou establiment, s’han tingut en compte diverses mesures d’estalvi energètic per assegurar l’eficiència de l’edifici, com és la instal·lació de panells solars, la il·luminació led i la climatització eficient.

Notícies relacionades

Amb l’objectiu de mantenir el caràcter emblemàtic del lloc, en la reconstrucció del mercat s’han respectat els seus elements més tradicionals i icònics, com és l’antiga volta característica de l’edifici.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Mercats