Triomf a La Rosaleda (0-3)

L’Espanyol supera l’ensurt a la Copa i passa ronda a Màlaga

  • L’equip periquito guanya el CD Rincón, de la sisena categoria del futbol espanyol, en un partit amb una expulsió per banda i que no es va decidir fins a la segona meitat.

L’Espanyol supera l’ensurt a la Copa i passa ronda a Màlaga

EFE/Daniel Pérez

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Un duel contra un club de Regional no havia d’inquietar massa un equip de Primera, però l’Espanyol va tenir alguns problemes per acabar d’imposar la seva clara superioritat sobre el CD Rincón (0-3). El partit se li va fer llarg al conjunt malagueny, líder del grup 2 de la Divisió d’Honor andalusa, l’equivalent a la Primera Catalana, la sisena categoria del futbol espanyol. 

Diego Martínez va apostar, lògicament, per un bloc ple de suplents amb Cabrera a l’eix de la defensa com a únic titular indiscutible. També figuraven en l’onze homes com Expósito i Aleix Vidal, presents en algun equip titular de la Lliga. Davant tenia un rival humil amb jugadors que es guanyen la vida en tota mena de professions. El seu pitxitxi Pepe Capitán, per exemple, és cambrer

Vermella a Dani Gómez

Tot just es va notar la diferència de categoria en una primera part que va transcórrer sense res ressenyable fins a l’expulsió de Dani Gómez, que va empènyer lleugerament l’àrbitre Valentín Pizarro (m. 43). El panorama no era el més encoratjador, però el tècnic periquito va moure fitxa en el descans. Van entrar Puado, Óscar Gil i Keidi Bare, i el duel va començar a tenir color blanc-i-blau, una cosa que es va constatar especialment després de l’expulsió local de Conejo per una entrada sobre Expósito (m. 49). 

Amb 10 per bàndol, l’equip català es va apropiar del partit i van anar caient els gols en una Rosaleda amb un ambient festiu i 7.912 espectadors. Puado, després d’una passada de Lazo (m. 60) va obrir el meló i Expósito el va ampliar des de fora de l’àrea (m. 70). L’Espanyol va fer sortir, fins i tot, Joselu, que va entrar en el minut 78 i va firmar el tercer gol poc després. El campió de Copa del 2000 i el 2006 va superar l’ensurt de la primera meitat i segueix endavant.

El Girona, avui a Conca

Notícies relacionades

A més de l’Espanyol, la primera ronda inclou sis clubs catalans més. El Barça, com els altres participants en la Supercopa (Reial Madrid, València i Betis) iniciarà el camí en els setzens. En partits jugats aquest dissabte, l’Olot va ser el primer català eliminat al caure golejat pel Llevant (0-4). El Nàstic, en canvi, va avançar al superar el Racing Rioja (0-2). 

Tres catalans més jugaran aquest diumenge a les 12.00 hores. El Girona visita el Quintanar del Rey, club de Conca de la Tercera Divisió RFEF. El Manresa, al seu torn, rep el Pontevedra i el Mollerussa, el Rayo. El Lleida, finalment, jugarà a les 18.00 hores contra l’Alabès.