Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Rèplica de l'ajuntament: "El Punt Verd de la plaça de Julio González és compatible amb els usos de l’espai lliure i l’activitat pública"

Rèplica de l'ajuntament: "El Punt Verd de la plaça de Julio González és compatible amb els usos de l’espai lliure i l’activitat pública"

Jordi Pera

Benvolgut Jordi,

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

En primer lloc, volem agrair-li la seva publicació a EL PERIÓDICO sobre el nou Punt Verd que s’està instal·lant a la plaça de Julio González al districte de Sant Martí.

Davant la necessitat de substituir l’actual PVB del carrer de Carmen Amaya, des de l’ajuntament es va presentar la proposta del nou punt verd de barri al Consell de Barri del Poblenou en data 28 de març del 2023, amb bona rebuda per part dels assistents, fet que va portar al districte a validar la proposta d’implantació.

Aquest nou PVB estava previst que s’ubiqués al carrer de Bilbao a l’alçada entre els números 13 i 15, però durant la valoració i redacció del projecte executiu, els responsables de l’espai públic (REP’s) involucrats van detectar una sèrie de problemes que va fer que s’estudiessin altres indrets propers per minimitzar les afectacions a la plaça i els usos existents (necessitats funcionals de la instal·lació, vegetació existent, configuració arquitectònica de la plaça... ), sent la ubicació situada entre els números 29 i 31 del carrer de Bilbao l’opció consensuada i validada per tots els REP’s.

Aquesta nova ubicació permet: una implantació més senzilla, que no comporta realitzar modificacions en el seu entorn per facilitar l’accessibilitat, reduint així el seu cost d’implantació. Pren més distància amb l’equipament escolar situat a la mateixa plaça. Els elements de formigó existents que serveixen de banc es reubicaran en un altre punt de la mateixa plaça, i a nivell vegetació només queden afectats dos arbres que s’han trasplantat.  El fet de situar la càrrega i descàrrega pel vial longitudinal de la plaça de Julio González, fa que es respecti la vorera del carrer de Bilbao i no interfereixi en el carril bici. La nova ubicació permet la connexió d’escomeses sense afectacions a la calçada.

Un cop emès el nou Informe Tècnic del Projecte, es va aprovar inicialment el Projecte executiu i es va sotmetre a informació pública durant un termini de 30 dies hàbils durant el qual les persones interessades van poder examinar i formular les al·legacions que consideressin pertinents.

Finalitzat aquest termini, i no constar que s’hagués presentat cap al·legació ni cap informe que fes palès la necessitat de modificació del projecte, aquest es va aprovar definitivament el 22 de novembre del 2024. La qualificació urbanística dels terrenys permet la implantació d’edificacions complementàries de caràcter públic, en concordança a l’establert per l’article 73 de les Ordenances Reguladores del Pla especial de la Paperera del Poblenou, aprovat definitivament el 19 de juny de 1991, sense perjudici que adquireixin la condició d’obres provisionals que li atorga la legislació urbanística i l’article 6. 3 de les Normes Urbanístiques del Pla general metropolità de Barcelona, fent viable la ubicació del PVB, ja que es tracta d’una edificació de servei públic destinada a la gestió de residus urbans de proximitat, compatible amb els usos de l’espai lliure i l’activitat pública prevista al planejament.

La nova ubicació no afecta als establiments de restauració, no interfereix en l’activitat docent de les escoles bressols que hi ha pròximes, respecta la morfologia original del disseny del parc sense alterar cap de les traces originals, ni entorpeix l’ús del pipi-can proper, ja que l’activitat a desenvolupar en aquest equipament és del tot innòcua; no provoca olors, sorolls ni contaminants, ja que es tracta de residus reutilitzables (cartutxos de tinta, roba, etc. ), residus reciclables (monitors, cables elèctric, CD, oli de cuina, etc. ) i residus especials (bombetes, bateries de cotxes, piles, pintures, etc. ).

Són instal·lacions mediambientals fixes, amb personal d’atenció al públic, que s’ubiquen dins la trama urbana per facilitat l’accés i la seva utilització als veïns i veïnes, i participar en la recuperació i el reciclatge dels residus municipals.

Participacions delslectors

Mésdebats