Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Si ha de ser un pont entre el consistori i els veïns, cal revisar el límit de l'aplicació Barcelona a la Butxaca"

"Si ha de ser un pont entre el consistori i els veïns, cal revisar el límit de l'aplicació Barcelona a la Butxaca"

David Zorrakino - Europa Press - Archivo

'Barcelona a la Butxaca' és una aplicació que promet acostar l’ajuntament a la ciutadania, oferint tràmits, informació i serveis en un sol clic. Però darrere d’aquesta aparença d’accessibilitat, s’hi amaga una limitació preocupant: el límit de 104 funcionalitats, establert per decret de l’Ajuntament de Barcelona durant el mandat d’Ada Colau.

Aquesta limitació, encara vigent, condiciona el desenvolupament de l’eina i la capacitat d’interacció dels ciutadans amb l’Administració. No es tracta només de tecnologia sinó de voluntat democràtica. En una ciutat que presumeix de participació, restringir el potencial d’una eina digital municipal és contradictori.

Si l’aplicació ha de ser el pont entre el consistori i els veïns, cal que sigui flexible, evolutiva i oberta. Limitar-la és limitar-nos. És el moment de revisar aquest límit, no per afegir funcionalitats per afegir, sinó per repensar el model de relació entre ciutadania i Administració.

Participar no hauria de ser un eslògan sinó una pràctica real. I si Barcelona vol ser capdavantera, que comenci per la seva butxaca.

Participacions delslectors

Mésdebats