Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Els mítings electorals s'han convertit en un circ mediàtic"

Imagen general del míting de apertura de ERC.

Imagen general del míting de apertura de ERC. / MANU MITRU

Com hem arribat fins aquí? En quin moment la política va deixar de ser una cosa seriosa, transcendent, l'art del possible, per a convertir-se en un circ mediàtic? 'Selfis' amb el líder al 'photocall', autògrafs i mítings espectacle on el públic escoltarà i corejarà el seu ídol en un discurs buit de continguts, talment com una estrella de rock o del cinema, esportista d'elit, o la 'influencer' i el 'famosillo' de torn.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Els mítings són com un gran concert, la final de la Champions, o la presentació de l'últim 'smartphone'. Un eslògan, quatre frases fetes i un parell o tres d'idees i res més. Es tracta d'entretenir el personal, que s'ho passi bé, no pensi massa i que al final compri el que li venen. El premi gros és que el candidat surti elegit amb tots els avantatges i privilegis que se'n deriven, però no només: llibres, gorres, bufandes, pins, samarretes, etcètera.

Tant se val si és en Trump o en Puigdemont, no hi ha cap diferència, el guió està tallat amb el mateix patró: vist un, vistos tots. En fi, deuen ser els signes dels temps.

Participacions delslectors

Mésdebats