Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

La tolerància sense barreres de 'Marea humana'

La tolerància sense barreres de 'Marea humana'

El documental 'Marea humana' (2017) del director i artista Ai Weiwei, disponible ara a les biblioteques, ens ensenya la realitat dels camps de refugiats que hi ha per tot el món. Alhora, ens mostra el món dels refugiats, dient-nos que, des de la Segona Guerra Mundial, no hi havia hagut tants desplaçaments humans per motius de conflicte.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Molts refugiats han fugit de la guerra de Síria però també hi ha molts altres conflictes que han fet que moltes persones hagin hagut de demanar asil. Una bona part d'ells esperen asil en països europeus. Però Europa, lluny de proporcionar una solució per aquest greu problema, es troba dividida sense arribar a cap acord que pugui complir.

I en un món on setanta països tenen tanques i murs fronterers, resulta que encara hi ha líders polítics que pensen que construir un mur més és la solució, com és l'exemple de Trump i la seva obsessió del mur amb Mèxic. En el documental es diu que els refugiats passen, de mitjana, vint-i-sis anys desplaçats de la seva llar. I el que necessiten són feines amb sou per comprar menjar i pagar lloguer, i que els nens vagin a l'escola. De tots és la responsabilitat de fer un món xenòfob amb murs o un món de tolerància sense barreres. 

Participacions delslectors

Mésdebats