Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Ciudadanos, Tortell Poltrona i el respecte per la llibertat d'expressió

zentauroepp55071333 tortell200923193848

zentauroepp55071333 tortell200923193848 / Ferran Nadeu

Resulta com a mínim sorprenent que al ple de l’Ajuntament de Barcelona del passat 23 de setembre el grup municipal de Ciudadanos votés, conjuntament amb el PP, BComú i el PSC, a favor de la proposta de Manuel Valls, de Barcelona pel Canvi, consistent en retirar la Medalla d’Or de Barcelona al dirigent polític Heribert Barrera, concedida el 2012, a causa d’unes declaracions pretesament racistes i xenòfobes que aquest polític havia realitzat el 2001, i que, en canvi, hores després, la portaveu municipal de Ciudadanos, Luz Guilarte, en una vergonyosa mostra de 'tolerància' abandonés abans d’hora, també en companyia de Manuel Valls, el Saló del Consell de Cent de l’Ajuntament barceloní on el pallasso Tortell Poltrona estava fent el Pregó de la Mercè, perquè no els va agradar, entre d’altres coses, que aquest digués que “els que rebutgen la llengua i la cultura d’un lloc són, com a mínim, uns inadaptats”.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

És que potser la senyora Guilarte va tenir un atac de mala consciència i es va sentir al·ludida per les paraules de Tortell Poltrona, tot i que aquest no la va pas anomenar en cap moment ni a ella ni al seu partit?

Sigui el que sigui, on és el respecte per una persona que ha estat impulsora de Pallassos Sense Fronteres amb qui ha participat en missions per camps de refugiats de tot el món per fer una mica menys dura l’existència dels infants que allà hi malviuen?

 On és el respecte per la llibertat, i concretament, per la llibertat d’expressió, un dret perfectament recollit a la Constitució? On és, per tant, el respecte per aquestes llibertats de les que fa tanta gala el seu partit davant l’amenaça “totalitària” del nacionalisme (el català, només, es clar) i del 'procés'?

A la vista del fets, la resposta és molt senzilla: enlloc, perquè, senzillament, no existeix. Un cop més es posa en evidència que la (suposada) defensa de la llibertat d’expressió per part de Cs no és res més que una coartada per amagar el seu discurs radicalment anticatalanista (i a voltes, també antidemocràtic).  

Participacions delslectors

Mésdebats