Opinió

EL PERIÓDICO suma més veus per entendre-hi més

A partir de demà incorporem nous col·laboradors i incrementem la presència d’altres que s’hi han afegit en els últims mesos o es mantenen com a veus de referència del diari. Veus diverses dins del nostre propòsit editorial: proposar als lectors pistes i raonaments sobre com aconseguir el progrés de les persones sense destruir el planeta. 

EL PERIÓDICO suma més veus per entendre-hi més
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’opinió és una de les columnes vertebrals d’un diari. Massa sovint, la presentació d’aquests continguts pateix una certa vacuïtat al·ludint a generalitats com la pluralitat, entesa únicament com la contraposició de diferents biaixos ideològics. La premsa que vol ser referència és capaç de concretar l’opinió que publica al voltant dels seus propòsits editorials. Els de la nova època d’EL PERIÓDICO són ja coneguts i s’organitzen al voltant de la P de la nostra marca, que parla de Persones, Planeta i Progrés.

Volem que les veus que convidem a col·laborar proposin als lectors pistes i raonaments sobre la manera com podem aconseguir el progrés de les persones sense destruir el planeta. I busquem que, dins d’aquest perímetre, siguin veus diverses quant a la perspectiva generacional, de gènere, de trajectòria professional i d’origen territorial. I, lògicament, també amb accents ideològics diferents dins d’aquest propòsit editorial.

Incorporacions

A partir de demà, incorporem nous col·laboradors i també s’incrementa la presència d’altres. L’escriptora Olga Merino (Barcelona, 1965) publicarà cinc dies a la setmana un dietari en el qual comentarà l’actualitat connectant-la amb la tradició literària i amb la visió de la seva generació en la línia de ‘Cinco inviernos’, l’últim llibre que ha publicat i en el qual recull la seva experiència com a corresponsal d’EL PERIÓDICO a Moscou.

D’altra banda, l’escriptor Juan Tallón (Villardevos, 1975), autor d’’Obra maestra’, també augmentarà la seva presència en el diari, ja que passa a escriure en exclusiva per al grup Prensa Ibérica al qual s’han incorporat també com a columnistes Juan Cruz (Tenerife, 1948), Juan José Millás (València, 1946) i Julio Llamazares (Vegamián, 1955) que tindran una presència regular en EL PERIÓDICO, igual que Matías Vallés, Pilar Garcés, Jorge Fauró, Álex Sàlmon i Martí Saballs. Joan Tàpia, president del comitè editorial d’EL PERIÓDICO, hi escriurà també regularment, com la resta de membres, Rafael Jorba, Rosa Paz, Andreu Claret, Anna Gener i Xavier Arbós.

Tres noves firmes

Notícies relacionades

Tres noves firmes hi publicaran a partir d’aquesta setmana: el periodista Valentí Puig (Palma, 1949) comentarista de política espanyola i internacional en diversos mitjans de comunicació i autor d’alguns dels millors dietaris en llengua catalana, Pilar Rahola (Barcelona, 1958), periodista, polemista i escriptora que està a punt de publicar una nova novel·la i Agnès Marquès (Palma, 1979), una de les autores estrella de l’últim Sant Jordi, i que a partir d’aquest dilluns presentarà el magazín ‘Planta Baixa’ les tardes de TV-3.

Juan Soto Ivars (Águilas, 1985), Ana Bernal-Triviño (Màlaga, 1980), Patrycia Centeno (la Corunya, 1983), Albert Soler (Girona, 1963), Laura Fernández (Terrassa, 1961) i Miqui Otero (Barcelona, 1980) continuaran comentant setmanalment l’actualitat, així com Emma Riverola i Josep Maria Fonalleras, que canvien de periodicitat, però es mantenen com a veus de referència del diari junt amb columnistes de llarga trajectòria com Astrid Barrio, Jordi Mercader, Marçal Sintes, Joaquim Coll, Jordi Puntí i Carles Francino, entre d’altres.