Canvis

EL PERIÓDICO reforça el seu equip informatiu i amplia continguts

El diari reorganitza l’equip de la redacció amb noves incorporacions i canvis de responsabilitats. Per millorar els continguts es creen noves àrees independents de Societat i Barcelona, un nou suplement dominical d’anàlisi i un nou podcast diari amb les millors històries del dia.

EL PERIÓDICO reforça el seu equip informatiu i amplia continguts
4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres anys després de l’adquisició del diari per part de Prensa Ibérica, el procés de transformació d’EL PERIÓDICO fa un pas més i reorganitza l’equip de la redacció amb noves incorporacions i canvis de responsabilitats. Dins dels projectes que es posaran en marxa al llarg del setembre, Marta López assumirà la direcció d’un nou suplement que es publicarà els diumenges i que, amb el nom d’ENTENDRE-HI MÉS, oferirà als lectors una anàlisi pausada i en profunditat dels grans temes informatius de la setmana. Iosu de la Torre, per la seva banda, serà el responsable editorial d’un nou podcast diari que presentarà en àudio les millors històries del dia.

Societat i Barcelona

Els principals canvis es produeixen en les àrees informatives. Per ampliar els continguts que oferim als lectors es creen dues noves àrees informatives independents. Al capdavant de l’àrea de Societat se situa Montse Baraza (Barcelona, 1971), llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), es va iniciar en la professió en la premsa local i comarcal al Maresme (‘Crònica de Mataró’ i corresponsal de Catalunya Ràdio) i treballa en EL PERIÓDICO des del 1997, on ha passat per les seccions de Política, Edició, Última Hora i actualment era la responsable de la informació d’Educació. A més dels continguts tradicionals de successos, tribunals, salut, ciència, educació i benestar social, l’àrea s’ocuparà també de les grans tendències socials del segle XXI: medi ambient, alimentació, relacions personals, qualitat de vida, etc. Per a aquesta comesa s’incorpora també a l’àrea Núria Marrón (Barcelona, 1973), fins ara una de les responsables del Quadern del Diumenge. 

Al capdavant de la nova àrea de Barcelona hi haurà Meritxell Martínez Pauné (Esplugues de Llobregat, 1985), periodista especialitzada en informació local i en la crònica diària de la ciutat que es va iniciar en mitjans de proximitat (‘Sant Andreu de Cap a Peus’, ‘La Veu del Carrer’, Ràdio Cubelles), és llicenciada en Periodisme per la UAB, durant vuit anys va ser responsable de la informació digital local a ‘La Vanguardia’ i actualment dirigia el diari ‘Tot Barcelona’. També és professora de periodisme digital a la UIC. L’objectiu d’aquesta nova àrea és ampliar els continguts de proximitat vinculats a Barcelona i la seva àrea d’influència amb especial èmfasi en les qüestions relacionades amb la mobilitat, la sostenibilitat i la cohesió social. Per a això s’incorpora també a la redacció Jordi Ribalaygue (Barcelona, 1985), que va treballar durant 14 anys en la redacció d’‘El Mundo’ i actualment treballava al ‘Tot Barcelona’ després de passar per l’agència Efe, ‘Ara’ i ‘Público’. La nova àrea suma també l’equip de les edicions locals digitals encapçalat per Manuel Arenas i els continguts del suplement ‘On Barcelona’, liderats per Ana Sánchez. 

Cultura i Panorama

La nova coordinadora de l’àrea de Cultura serà Leticia Blanco (Barcelona, 1982), llicenciada en Periodisme per la UAB i en els últims anys ha sigut redactora de la secció de Cultura del diari ‘El Mundo’. Està especialitzada en literatura, moda i feminisme. Va coordinar durant una dècada el suplement de cultura emergent ‘Tendències’ d’‘El Mundo Catalunya’. Ramon Vendrell continua vinculat a aquesta àrea com a especialista en temes de música, literatura i tendències. 

Jose Rico serà el nou responsable de l’àrea de Panorama que gestiona els continguts d’Internacional, Política i Economia. Rico (Castelló, 1984), llicenciat en Periodisme per la UAB i Màster en Periodisme Digital per la UOC, fa més de 15 anys que està vinculat a EL PERIÓDICO, on ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional a la secció de Política, primer com a redactor i, des del 2015, com a cap de la secció. Anteriorment havia col·laborat a ‘El Periódico Mediterráneo’, Radio Castellón-Cadena SER, ‘Diario As Comunidad Valenciana’ i Ràdio Barcelona-Cadena SER. La nova responsable d’informació política és Júlia Regué (Martorell, 1994). Graduada en Periodisme i en Ciències Polítiques per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), ha desenvolupat la seva carrera professional a la secció de Política d’EL PERIÓDICO, on es va incorporar el novembre del 2016. Ha seguit l’actualitat política del Parlament de Catalunya i el dia a dia de diversos partits. També ha col·laborat en programes de TV-3 i RAC1. A aquesta secció s’incorpora igualment Sara González (Sant Celoni, 1985), llicenciada en Periodisme per la UAB que, després d’una primera etapa a EL PERIÓDICO, va formar part de l’equip fundacional del diari ‘Ara’ i des de fa sis anys treballava a ‘Nació Digital’, a més de col·laborar com a analista a RAC-1, Catalunya Ràdio, TV-3, TVE Catalunya, Ràdio 4, Ràdio Estel i ETB. Dins de l’àrea de Panorama, Laura Puig segueix al capdavant d’Internacional i Agustí Sala i Rosa Sánchez d’Economia, secció a què s’incorpora Cristina Buesa com a experta en informació sobre infraestructures.

Notícies relacionades

La coordinació de l’equip informatiu de EL PERIÓDICO es completa amb els actuals responsables d’Esports, Albert Guasch, que comptarà ara amb el suport de José Carlos Sorribes, i d’Opinió i Participació, Ernest Alós, que serà el màxim responsable d’aquests continguts.

L’objectiu d’aquests canvis no és cap altre que seguir en el procés de millora del diari, que al juliol va arribar als 13,4 milions d’usuaris mensuals en el mesurador Comscore.