Després de la victòria electoral

Illa no creu que hi hagi un Govern independentista

Defensa que l’amnistia i l’autodeterminació «no són dos horitzons realitzables»

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha afirmat aquest dilluns que no creu que del nou Parlament després de les eleccions del 14-F en surti un Govern independentista, i ha reivindicat l’«actitud constructiva» del seu partit per articular una majoria de govern.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha reiterat que es presentarà a una investidura «per convicció i per coherència» després de guanyar les eleccions en vots i empatar en 33 escons amb ERC, i que es reunirà amb totes les forces tret de Vox.

Ha avançat que al llarg d’aquest dilluns parlarà amb dirigents d’ERC, i sobre si valora formar un tripartit amb els republicans i els comuns ha insistit: «Parlaré amb tothom. El que no puc fer és anticipar el resultat de les converses».

Política de diàleg

També ha desvinculat el procés d’indults als condemnats per l’1-O dels resultats electorals, que, segons ell, són un «aval a la política de diàleg i retrobament del PSOE».

Notícies relacionades

En una altra entrevista a la SER, ha dit sobre el programa d’ERC que l’amnistia i l’autodeterminació «no són dos horitzons realitzables», i ha apostat per obrir a Catalunya una etapa de retrobament, segons les seves paraules.

A més, ha mantingut que és la seva responsabilitat evidenciar «quin camí porta a un atzucac», davant la qual cosa ha defensat el diàleg com, segons el seu parer, ha fet el Govern central, encapçalat pel president Pedro Sánchez.