Eleccions 14-F

¿Quan es compta el vot per correu de les eleccions catalanes?

Més de 265.000 ciutadans ja han enviat el seu vot per correu per a les eleccions del 14-F

  • Més de 265.000 ciutadans ja han enviat el seu vot per correu per a les eleccions del 14-F

  • Correus farà un desplegament logístic especial en què participaran 2.648 treballadors

¿Quan es compta el vot per correu de les eleccions catalanes?
1
Es llegeix en minuts

Més de 265.000 ciutadans ja han enviat el seu vot per correu per a les eleccions del 14-F, cosa que suposa un increment del 277% respecte als comicis del 2017, i la xifra més alta registrada en unes eleccions autonòmiques des de la seva primera convocatòria el 1980. En concret, segons informa Correus, 265.647 persones han elegit aquesta modalitat de vot, de les quals 131.280 han entregat el seu vot directament als seus domicilis i 134.367 a les oficines de Correus.

Es tracta de dades encara provisionals, ja que el termini per votar per correu finalitzava avui divendres a les 14:00, després que la Junta Electoral Central (JEC) acordés ampliar el termini. Al marge del vot per correu, durant la jornada electoral de diumenge que ve Correus farà un desplegament logístic especial en què participaran 2.648 treballadors, entre personal de repartiment i oficines, i els vehicles necessaris per entregar els vots a les 9.139 meses electorals de Catalunya.

Recompte a les meses electorals

De fet, Correus ha fet 1.500 contractes de reforç i ha posat tots els recursos organitzatius, tecnològics, materials i humans necessaris per garantir el compliment de les obligacions de servei públic que li són encomanades en els processos electorals, com és el vot per correu, que en aquestes eleccions ha arribat a una xifra rècord.

Notícies relacionades

Quan s’obrin els locals electorals, un primer equip de treballadors de l’empresa postal pública entregarà els vots en custòdia a les 9.139 meses electorals distribuïdes als 2.763 locals electorals dels 947 municipis de Catalunya. Un altre grup de treballadors farà arribar a les meses electorals aquells vots per correu que es poguessin rebre durant el transcurs de la jornada.

I, finalment, un altre equip de treballadors recollirà el denominat «tercer sobre» de les meses electorals de tots i cadascun dels col·legis electorals de Catalunya amb el resultat final de l’escrutini.