Camí de les urnes

Sèries, família i relax casolà en una jornada de reflexió limitada per la Covid

  • Els candidats espremen les 24 hores abans del diumenge electoral amb la seva gent

3
Es llegeix en minuts

Després de quinze dies d’intensa –i tensa– campanya electoral, telemàtica i presencial, els nou principals candidats a les eleccions d’aquest diumenge a Catalunya tenen 24 hores per mirar de relaxar-se en família, sense poder fer grans plans a causa de les restriccions per la Covid.

A primera hora del matí, els nou candidats s’aixecaran aviat per complir les tradicionals fotografies conjuntes amb motiu de la cita del 14-F, i serà a partir del migdia quan podran relaxar-se i desconnectar, només unes hores, del xip electoral.

Els plans del cap de llista de Cs, Carlos Carrizosa, passen per passejar per la Barceloneta i, més tard, disfrutar d’una tarda de dissabte a casa amb els seus fills.

Un descans semblant pensa fer en aquesta jornada de reflexió la candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, que pensa aprofitar per descansar, recuperar forces i estar amb la família.

Per la seva banda, el vicepresident del Govern i candidat d’ERC en les eleccions del 14-F, Pere Aragonès, té un pla gastronòmic amb producte casolà per al migdia: «El meu pare arrencarà els calçots de l’hort, ens els menjarem amb els meus pares, la meva dona i la meva filla, i jo cuinaré una mica, que és una cosa que em relaxa», explica.

Aragonès preveu passar la tarda jugant amb la seva filla, a qui aquests dies de campanya ha pogut veure «molt poc», i també planeja unes hores de sofà per posar-se «al dia amb les sèries» que va deixar «aparcades quan va començar la campanya», a més de repassar els missatges i vídeos que li han enviat a Instagram i que encara no ha pogut atendre.

Descans amb família i sèries és un desig comú en altres candidats, com és el cas del socialista Salvador Illa, a qui li hauria agradat anar a veure el documental ‘Maragall i la lluna’, que es projecta aquests dies en alguns cines de Barcelona, però al viure al municipi de la Roca del Vallès no podrà fer-ho, ateses les restriccions de mobilitat comarcal vigents a Catalunya.

«Dinaré segurament a casa amb la meva dona. A la tarda llegiré, miraré alguna sèrie o aniré a passejar. Estem veient una sèrie australiana, ‘Secret City’, i m’han recomanat ‘Industry’. També tinc pendent de llegir una novel·la curta que em va regalar el ministre Luis Planas», comenta el mateix Illa.

La candidata d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, vol repòs després d’«aquestes setmanes tan intenses»: «Em deixaré cuidar, uns amics em faran un arròs al forn, aquesta vegada no me’l faré jo. A la tarda, em ve molt de gust fer sofà, manta i pel·li», assegura l’aspirant dels comuns, que té ganes de veure ‘Mank’.

Per la seva banda, la candidata del PDECat, Àngels Chacón, dinarà amb la seva mare, el seu germà i els seus dos fills, a la tarda passejarà la seva gosseta –un bichon maltès– per la seva ciutat, Igualada (Barcelona), i la resta del dia el dedicarà a disfrutar de la seva família: «Intentaré desconnectar, tot i que crec que no podrem», es proposa l’exconsellera.

La candidata de la CUP, Dolors Sabater, aprofitarà el dia per fer «una bona caminada» per la serra de la Marina i visitar un amic malalt, i posarà després fil a l’agulla per preparar escudella i croquetes, uns plats amb què pretén guardar provisions «per a bastants dies».

Notícies relacionades

Alejandro Fernández, candidat del PPC, es desplaçarà fins al seu domicili habitual, a Tarragona, i passarà la tarda ajagut al sofà veient una pel·lícula amb la seva família, després d’uns dies difícils, ja que en plena campanya la seva dona es va haver de sotmetre a una intervenció quirúrgica, de què ja s’està recuperant.

I l’aspirant de Vox, Ignacio Garriga, dedicarà la jornada a estar amb els seus quatre fills –va tenir el primer amb 25 anys–, amb qui farà manualitats amb plastilina, cartolines i cartrons a casa.