Cita amb les urnes a Catalunya

El 99,9% de les meses electorals tenen el nombre mínim de membres per constituir-se el 14-F

El 66% compten amb tots els integrants elegits per sorteig: tres titulars i sis suplents

1
Es llegeix en minuts

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha afirmat aquest divendres que el 99,9% de les meses electorals del 14-F tenen el nombre mínim de membres per constituir-se. En declaracions a TV-3, el conseller ha assenyalat, a més, que el 66% compten amb tots els membres elegits per sorteig, els tres titulars i els sis suplents. Així, segons les dades del Govern, només el 0,1% de les meses estan en dubte. Aquest percentatge representa unes 10 meses de les més de 9.100 habilitades en aquestes eleccions al Parlament, tot i que algunes d’aquestes encara no han aportat dades. Això ha portat Solé a assenyalar que preveu un «escenari molt favorable» quant a la constitució de les meses perquè les eleccions se celebrin amb normalitat malgrat la situació de pandèmia.

D’altra banda, Solé ha xifrat entre un 26% i un 30% els membres de les meses electorals que ja s’han fet el test d’antígens, unes proves que poden allargar-se aquest dissabte, jornada de reflexió, per a tots aquells que demanin hora en un centre d’atenció primària.

Notícies relacionades

Una de les novetats per a aquestes eleccions, amb l’objecte de garantir la seguretat, ha explicat el conseller, és una ‘app’ que els votants poden descarregar-se al mòbil per saber en temps real el nivell d’ocupació als col·legis electorals, i triar així un moment de menor afluència per exercir el dret a vot.

Solé ha volgut posar en relleu la campanya institucional de la Generalitat sobre el vot per correu, que ha quadruplicat les xifres respecte a les eleccions autonòmiques del 2017.