Camí de les urnes

Una jutge eximeix una suplent de taula a qui la Junta Electoral va tombar el recurs

  • La interlocutòria accepta de forma cautelaríssima rellevar-la de l’obligació d’acudir al col·legi electoral com a suplent d’un vocal de taula

Una jutge eximeix una suplent de taula a qui la Junta Electoral va tombar el recurs
1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La titular del Jutjat Contenciós Administratiu 7 de Barcelona ha eximit una dona de ser suplent de mesa electoral per al 14-F després que la Junta Electoral de Zona desestimés el seu recurs contra la citació.

La interlocutòria accepta de forma cautelaríssima rellevar-la de l’obligació d’acudir al col·legi electoral com a suplent d’un vocal de taula.

El text destaca que la dona va justificar la seva al·legació amb un certificat mèdic, que és un dels motius previstos per excusar les citacions a meses electorals.

Notícies relacionades

La magistrada justifica la decisió sense escoltar les parts perquè el procediment judicial habitual es resoldria després de les eleccions de diumenge, cosa que deixaria sense utilitat el recurs.

Fins aquest dijous, el 37% de persones citades a meses electorals han recorregut la citació, i la Junta Electoral Central (JEC) ha ordenat que les meses que no es puguin constituir abans de les 10 hores hauran de convocar la votació de nou en els dos dies següents.