Denunciats davant la Junta Electoral

Els independentistes mantenen els talls diaris de la Meridiana de Barcelona

  • La decisió es produeix després que Cs hagi presentat al·legacions davant la Junta Electoral

  • Arrimadas: «Amb Cs es deixarà de mimar els que van fer un cop d’Estat a la democràcia i es protegirà els que paguen impostos»

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els independentistes mantindran els talls diaris a l’avinguda Meridiana de Barcelona contra la sentència condemnatòria als líders del procés tot i que ho prohibeixi la Junta Electoral, després que Ciutadans presentés un recurs contra aquestes protestes. 

Ciutadans va denunciar davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona, igual que va fer al seu dia davant la Fiscalia, els talls diaris a l’avinguda Meridiana en la confluència amb el passeig Fabra i Puig, que duren més d’un any, des de la sentència del Suprem, al considerar que es tracta d’una «apropiació il·legal de l’espai públic». 

La Junta Electoral Provincial de Barcelona va informar del recurs de Ciutadans els organitzadors d’aquestes manifestacions perquè presentessin al·legacions en el termini de 48 hores si ho estimaven oportú, cosa que així van fer, segons han informat a Efe fonts de l’ANC. Malgrat aquesta denúncia de Ciutadans que ha de resoldre la Junta Electoral Provincial, diversos manifestants es van acostar ahir a l’avinguda Meridiana. 

Agents dels Mossos d’Esquadra desplaçats al lloc van informar els independentistes que no podien concentrar-se per decisió de la Junta Electoral, al estar en plena campanya de les eleccions del 14-F, ja que aquestes protestes tenen un caire polític al fer al·lusió als líders independentistes a la presó. 

Els organitzadors d’aquesta concentració han informat a Efe que no desconvoquen aquestes manifestacions, ja que tota persona a títol individual pot continuar secundant la protesta, i denuncien el «dispositiu coercitiu» desplegat pels Mossos per dissuadir-los. 

«La gent de Meridianaresisteix no abandona la lluita i segueix amb el tall diari. Us animem a donar-nos suport avui i cada dia», han escrit els organitzadors a les xarxes socials. Els convocants argumenten que defensar els drets fonamentals «no és un delicte», i critiquen que qui «fa campanya és la Junta Electoral».

Aquest dimarts, el moviment convocava com cada dia el tall de les 19.30 hores, però a les 20.00 h difonia fotografies de la Meridiana en què es veien nombrosos vehicles policials i a les 20.05 hores el grup anunciava la suspensió de la protesta a causa de la «repressió».

Aquests talls, que es van iniciar l’octubre del 2019 per reclamar la llibertat dels presos del procés, han provocat molèsties a conductors i veïns i han arribat fins i tot a ser tema de debat al Parlament i a portar la fiscalia a investigar el Govern per permetre aquesta alteració viària.

Arrimadas va a la Meridiana

Notícies relacionades

«El que s’ha viscut i sofert aquí és una autèntica vergonya», ha etzibat aquest dimecres la líder dels taronges, Inés Arrimadas, en declaracions als periodistes des de la Meridiana. «Estem farts que el Govern protegeixi més els que se salten les lleis que els que compleixen les restriccions», ha continuat, i ha comparat la gestió de la pandèmia en matèria de restauració entre l’Ajuntament de Barcelona i el consistori madrileny. «No podem deixar morir l’activitat comercial», ha apuntat, exigint una baixada d’impostos i més ajudes directes.

Arrimadas ha cridat a la mobilització del constitucionalisme a les urnes per evitar un tercer tripartit o una reedició del Govern independentista: «Amb Cs es deixarà de mimar els que van fer un cop d’Estat a la democràcia i es protegirà els que paguen impostos», ha conclòs, amb durs retrets al «trident de la ruïna» del PSOE amb Podem al Govern, a l’Ajuntament de Barcelona i, «si surten els números», a la Generalitat després del 14-F.