MOBILITZACIÓ SOTA LA LUPA

La Fiscalia investiga la Generalitat per permetre els talls de la Meridiana

Ha obert diligències després de la denúncia de Cs contra la Conselleria d'Interior

zentauroepp50886659 barcelona 13 11 2019  pol tica   cdr convocan cortes en las 200207193425

zentauroepp50886659 barcelona 13 11 2019 pol tica cdr convocan cortes en las 200207193425 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert una investigació al departament d’Interior, en mans del conseller Miquel Buch, per permetre els talls diaris a la Meridiana per part de grups independentistes després de la condemna a la cúpula del procés, que es van aturar pel coronavirus.

Segons ha avançat ‘El Mundo’ i han confirmat a Efe fonts jurídiques, el ministeri públic ha obert diligències per un delicte de prevaricació arran d’una denúncia interposada el març passat per Ciutadans contra la conselleria d’Interior, al considerar que va permetre aquests talls diaris a l’avinguda de la Meridiana de Barcelona, malgrat que hi havia informes policials que ho desaconsellaven.

150 nits seguides

Després de la condemna del Tribunal Suprem a la cúpula del procés, el 14 d’octubre passat, grups d’independentistes van tallar durant més de 150 nits seguides la Meridiana, una de les principals vies d’accés a Barcelona pel nord, seguint la convocatòria de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i amb el recolzament dels CDR.

No obstant, el confinament obligat per la pandèmia del coronavirus va posar fi a mitjans de març passat a aquests talls de trànsit.

Dies abans que s’aturessin els talls per la crisi del coronavirus, Ciutadans va denunciar el departament d’Interior davant de la Fiscalia, al considerar que aquestes protestes van afectar veïns, conductors, comerciants i transportistes, ressaltant que la Guàrdia Urbana va redactar informes tècnics desfavorables a la seva autorització i que es van registrar alguns enfrontaments entre manifestants i conductors.

Notícies relacionades

De fet, el tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, va demanar el desembre passat a la Generalitat que denegués el permís als independentistes per continuar tallant la Meridiana, si bé el conseller Buch va replicar que en tot moment garantirien el dret fonamental a la protesta.

Buch va assegurar llavors que la Generalitat vetllaria per la seguretat de tothom, tenint en compte les recomanacions policials, si n’hi hagués, sobre la protecció i prevenció de les persones i béns davant del tall de la Meridiana.