ELECCIONS CATALANES

Illa diu que no es va fer una PCR abans del debat per «seguir els protocols»

  • El programa de TV-3 «reunia les mesures de seguretat», diu el candidat del PSC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El candidat del PSC, Salvador Illa, es va negar aquest dimarts a fer-se un PCR o un test d’antígens de detecció del coronavirus abans del debat electoral de TV-3, segons ha avançat ‘Nació Digital’. Illa ho ha justificat aquest dimecres, durant una intervenció en el Fórum Nueva Economía, dient que «els protocols sanitaris no aconsellen fer una PCR en aquest context i en aquestes condicions».

«Jo vaig estar a TV-3 al matí, fent una entrevista, i ningú em va dir que m’havia de fer cap PCR ni prova d’antígens. El debat de la nit reunia les mesures de seguretat, hi havia distància de més de dos metres, portàvem mascareta en el moment en què no. I jo em faig les proves seguint les recomanacions sanitàries», ha dit l’exministre de Sanitat.

Notícies relacionades

«¿Per què me l’he de fer a la tarda i al matí no? Tota l’estratègia de test s’ha de fer seguint un protocol, no a caprici. I he de ser coherent amb el que he defensat quan era ministre de Sanitat. Quan m’ho he hagut de fer, quan he sigut contacte estret d’una persona que ha sigut positiva, ho he fet. Però si no, no. Jo defenso aquí seguir estrictament el que recomanen les autoritats sanitàries, i en aquestes condicions no recomanen fer-te proves ni de PCR ni d’antígens», ha afegit Illa.

Quan se li ha preguntat si, malgrat tot, no s’hauria d’haver fet la prova, per «qüestió d’imatge», ha contestat: «El que hem de fer els polítics és predicar amb l’exemple. Hi pot haver gent que necessiti una PCR o un antigen. No en sobren, tot i que n’estem fent a Espanya i a Catalunya més que en cap moment. Defenso fer el que dicten els protocols sanitaris. Me les faré, i me les he fet, quan toca fer-les».