ELECCIONS CATALANES

Garzón recorda que part de l’independentisme va donar suport a les retallades del PP

  • Albiach acusa JxCat de «fer-se passar per progressistes» per por de perdre el poder

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministre de Consum, Alberto Garzón, ha demanat aquest diumenge encendre els «llums llargs» per no oblidar que «una part» de l’independentisme català «va subscriure» la política de retallades que va portar a terme el PP en tot l’Estat durant l’última dècada: «Sense el seu suport no haurien sigut possibles».

Així ho ha assenyalat durant un acte de la campanya electoral d’En Comú Podem a Lloret de Mar (Girona), al costat de Jéssica Albiach, al capdavant del cartell, i de la portaveu d’Unides Podem a l’Assemblea de Madrid, Isa Serra, en el qual ha advocat per «revertir totes les retallades» i posar «la vida al centre».

«Mentre el PP a Espanya retallava per a la majoria social però donava beneficis ingents a una minoria [...] en figures concretes com reformes laborals, hi havia una part de l’independentisme català que subscrivia aquestes polítiques, que els donava un suport sense el qual, probablement, no haurien tirat endavant», ha ressaltat Garzón.

El ministre ha criticat la «socialització de les pèrdues i privatització dels guanys» que ha atribuït a la gestió de les formacions conservadores i ha apostat per «revertir-la»: «Això és part essencial, nucli i cor del nostre projecte polític».

Garzón ha demanat el vot per a Albiach per poder desfer «les retallades acumulades en l’última dècada» i transformar «la manera d’entendre l’economia i la política» i ha cridat a activar els «llums llargs» per recordar que els últims deu anys «tenen a veure amb un procés de saqueig sistemàtic, de vegades de manera explícita i d’altres implícita, de recursos i de conquesta de llibertats de les famílies de classe treballadora».

La «por» de JxCat

Albiach, per la seva part, ha acusat JxCat de «fer-se passar per progressistes» i d’«insultar» la seva formació per «nervis» i «por» de «perdre el control» de la Generalitat, informa Efe.

Notícies relacionades

«Ara venen els del partit de sempre [...] a posar-se una jaqueta de cuir per fer-se passar per progressistes», ha afirmat Albiach amb referència a JxCat, a qui ha criticat per voler-la «insultar», fet que, segons el seu parer, «només demostra els seus nervis per la por de perdre el control i el poder del Govern».

Segons Albiach, simpatitzants de la formació postconvergent han volgut insultar-la amb connotacions «masclistes i classistes» al titllar-la de «dona de fer feines, caixera de supermercat o poligonera», etiquetes que la líder dels comuns ha rebatut recordant que «no ofèn qui vol, sinó qui pot».