Picabaralla entre l’alcaldessa i l’expresident

Colau critica Puigdemont per les seves «teories conspiradores delirants» sobre els cartells electorals

  • L’alcaldessa considera «greu» que un expresident encoratgi aquest tipus de campanyes falses i posi en el punt de mira treballadors municipals

  • L’exdirigent fugit va afirmar que l’ajuntament havia ordenat suposadament retirar la seva propaganda electoral del mobiliari urbà

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va respondre finalment via Twitter. L’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont va compartir aquest dissabte una fotografia al seu compte d’aquesta xarxa social on s’apreciava com un treballador del servei de neteja de la ciutat retirava un cartell electoral de JxCat amb la seva fotografia. «Sense drets electorals, sense cartells... I malgrat tot el dia 14 les urnes estaran plenes de paperetes de JxCat per fer Laura Borràs la primera dona presidenta de Catalunya. Guanyarem», va escriure Puigdemont al seu tuit. Elsa Artadi i altres dirigents de la formació també es van unir a la campanya de queixa.

Colau no va voler deixar passar el comentari. «És greu que un expresident de la Generalitat i la líder de JxCat a Barcelona difonguin teories conspiradores delirants que posen en el punt de mira els treballadors municipals, els exposen amb imatges i qüestionen la seva professionalitat. Cal una rectificació de JxCat», va dir l’alcaldessa.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Barcelona va argumentar que els serveis de neteja «retiren els cartells electorals del mobiliari urbà on no està permès col·locar-los, d’acord amb l’ordenança municipal», i va mostrar imatges de cartells de la candidata dels comuns, Jéssica Albiach, que també han sigut retirats.

Posteriorment, a la seva intervenció per videoconferència a un míting a Igualada, Puigdemont va insistir a denunciar que als comuns «se’ls ha contagiat l’obsessió del seu soci xenòfob nacionalista que els va ajudar a guanyar injustament l’alcaldia», amb referència a Manuel Valls, i han decidit «treure» cartells de JxCat, informa Fidel Masreal.