ELECCIONS CATALANES

Illa revela que la doctora Olga Pané seria la seva consellera de Salut

  • És l’actual gerent de l’Hospital del Mar

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El candidat del PSC a les eleccions catalanes, Salvador Illa, desgrana a poc a poc els noms que té al cap per al seu nou Govern. La setmana passada va anunciar que Maurici Lucena, president d’AENA, seria el seu vicepresident econòmic si aconsegueix liderar la Generalitat. Aquest dimecres ha revelat qui ocuparà una altra de les carteres capitals en època de pandèmia: ha elegit la doctora Olga Pané, gerent de l’Hospital del Mar de Barcelona, com a consellera de Salut.

Illa ho ha anunciat durant un acte en el qual ha compartit xerrada amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Pané, de 64 anys, és especialista en medicina del treball i màster en gestió de serveis sanitaris, i actualment és gerent del Parc de Salut Mar, que engloba l’Hospital del Mar, el de l’Esperança, el centre sociosanitari Fòrum i el centre de salut mental Emili Mira. També és la consellera delegada del laboratori de referència de Catalunya.

Notícies relacionades

L’elegida ha format part durant el 2020 del comitè d’experts per a la transformació del sistema públic de salut.

«Amb aquests dos noms vull simbolitzar que vull posar servidors públics al capdavant de les àrees més rellevants del Govern. En l’àmbit sanitari, una professional pública de la sanitat catalana; a Economia, un economista prestigiós com Lucena», ha explicat Illa a Puig.