Camí de les urnes

La CUP s’enreda amb una eventual investidura a Borràs si continua imputada

  • Sabater assegura que no farà presidenta la candidata de JxCat mentre tingui una causa judicial oberta, però el partit puntualitza que «l’únic veto» és un Govern «que continuï amb la paràlisi dels últims tres anys»

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La candidata de la CUP a les eleccions catalanes del 14 de febrer, Dolors Sabater, ha assegurat aquest dimarts que no facilitarà una eventual investidura de la presidenciable de JxCat, Laura Borràs, mentre la postconvergent tingui la causa judicial oberta pel presumpte fraccionament de contractes quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Preguntada per aquest assumpte en una entrevista a La 2, Sabater ha afirmat que és un «impediment» que Borràs estigui imputada i ha dit que cal esborrar qualsevol ombra de dubte sobre corrupció. Així mateix, ha assenyalat que existeix «el perill que s’inventin causes» i que «s’utilitzi la dissidència política perquè el poder judicial ens comenci a imputar». «Les sospites de corrupció s’haurien d’aclarir abans que algú pugui ser habilitat per governar un país», ha reblat. 

Notícies relacionades

Minuts després, la formació anticapitalista ha emès un comunicat en el qual indiquen que la CUP «ha demostrat el seu compromís contra la corrupció, però també la seva solidaritat contra la repressió i les causes d’Estat». «En aquest sentit, considerem que l’independentisme no es pot permetre ni una ombra de dubte. Tot i així, l’únic veto que la CUP ha posat sobre la taula està en un govern que continuï amb la paràlisi dels últims tres anys», emfatitzen els cupaires.

Quant a futurs acords, la CUP insinua que «són la garantia de posar per damunt el projecte col·lectiu als personalismes».