RETARD JA SABUT

La preinscripció escolar serà del 13 al 24 d'abril, un mes més tard del que és habitual

Ensenyament anuncia el calendari, que redueix el procés pràcticament un mes, com reclamava la comunitat educativa

De moment és una incògnita si el Govern del PP habilitarà finalment la casella per escollir el castellà com a llengua vehicular

zentauroepp15982984 santa eul lia de riuprimer 16 05 2011 escuela rural el roure180305134608

zentauroepp15982984 santa eul lia de riuprimer 16 05 2011 escuela rural el roure180305134608

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La preinscripció escolar del curs 2018-2019 serà entre el 13 i el 24 d'abril. El Departament d'Ensenyament ha confirmat aquest dilluns el calendari, que posposa en pràcticament un mes les dates habituals. La preinscripció del segon cicle d'educació infantil (de P-3 a P-5), primària secundària s'acostuma a realitzar al març, però a mitjans de febrer la Generalitat ja va avançar que endarreriria l'inici del tràmit.

El motiu que dona Ensenyament és que vol escurçar al màxim el temps que separa la preinscripció escolar i la matrícula al centre educatiu assignat. Aquesta era, asseguren, una petició de la comunitat educativa. A més, com menys dies separin un altre tràmit i l'atre, menys incidències es donaran per part dels alumnes que acaben d'arribar.

Pendents de la resolució

Aquesta decisió, però, no aclareix els dubtes que planen sobre la intenció anunciada pel Govern del PP d'habilitar una casella en el full de preinscripció perquè les famílies que ho desitgin demanin el castellà com a llengua vehicular. Fins que no es publiqui la resolució en què es detallen els criteris de proximitat, els d'al·lèrgies alimentàries, entre altres, es desconeix què passarà.

Notícies relacionades

Habitualment aquesta resolució es publica un mes abans de l'inici de la preinscripció, així que es preveu que d'aquí pocs dies s'aclareixi la incògnita.

Automatització de dades

Aquesta reducció del temps entre que les famílies fan la preinscripció i el moment en què matriculen els nens i nenes també s'ha pogut portar a terme, expliquen fonts d'Ensenyament, gràcies als nous programes informàtics de registre d'alumnes, gestió de l'admissió i administració dels centres, que han permès automatitzar aquests processos.