02 d’oct 2020

Anar al contingut

PENDENTS DEL FORMULARI

Ensenyament ajorna la preinscripció a finals de la primera setmana d'abril

El formulari per a les famílies no està disponible, a l'espera que el ministeri resolgui sobre la casella lingüística

María Jesús Ibáñez

Ensenyament ajorna la preinscripció a finals de la primera setmana d'abril

RICARD CUGAT

La Conselleria d'Ensenyament ha anunciat aquest dilluns que el procés de preinscripció escolar per al pròxim 2018-2019 s'obrirà a finals de la primera setmana d'abril, una vegada finalitzades les vacances de Setmana Santa i amb un retard de gairebé un mes respecte al calendari de l'any passat. El departament no publica, però, el formulari que hauran d'omplir les famílies, ja que s'està a l'espera que el Ministeri d'Educació en defineixi d'una vegada el disseny. En concret, cal veure com es respon a la voluntat que el castellà sigui també llengua vehicular a les escoles catalanes, com ha anunciat el ministre Íñigo Méndez de Vigo.

Ensenyament assegura que, malgrat la tempesta política que ha generat la possible casella lingüística, els tècnics del departament han seguit treballant aquests dies amb normalitat, amb les reunions programades amb diferents representants escolars per comunicar-los com es desenvoluparà aquest procés. Afirma també desconèixer quines són les intencions del Govern central, tot i que confia a poder publicar durant la primera quinzena de març la resolució que doni llum verda a la preinscripció a Catalunya.

Portes obertes a les escoles

L'anunci de les dates l'ha fet la conselleria per donar resposta a les inquietuds de les famílies i tenint en compte que molts centres educatius ja han iniciat les seves respectives jornades de portes obertes.

Entre les novetats d'aquest any, destaca la reducció del temps d'espera entre el moment que es completa la preinscripció i el de la matrícula, de manera que les famílies no tindran tantes setmanes d'incertesa. També es posa en marxa la preinscripció electrònica en els cicles formatius de grau superior de formació professional, de manera que s'elimina la preinscripció en paper, com a primer pas que s'extindria més endavant a altres etapes educatives.