IRPF 2020

Comença el termini per demanar la declaració de renda per telèfon

A partir de dijous, l’Agència Tributària començarà a fer les trucades concertades des del 4 de maig

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dimarts 4 de maig i fins al 29 de juny comença el termini per sol·licitar el Pla ‘Le Llamamos’ de l’Agència Tributària, mitjançant el qual s’acorda cita per a l’elaboració de la declaració de la renda 2020 per telèfon. Les primeres trucades es faran a partir del dijous 6 de maig. Aquesta és una de les dates importants al calendari de la campanya de la renda, que va començar el 4 d’abril passat amb la presentació per internet.

Tal com va passar l’any passat, en aquesta campanya l’Agència Tributària ha reforçat la seva capacitat d’atenció via telefònica a causa de la pandèmia del coronavirus. Durant la campanya de la renda del 2019, un total de 1.155.000 de declaracions es van presentar a través del pla ‘Le Llamamos’, tot i que per part de l’Agència Tributària en total es van atendre 4.329.000 trucades.

Y ¿com es pot sol·licitar?

Primer es demana cita per internet o mitjançant servei automàtic en el 901 12 12 24 o el 91 535 73 26. També es pot utilitzar el telèfon de cita prèvia atenció personal– 901 22 33 44 o el 91 553 00 71 (de dilluns a divendres de 9 a 19 hores). Els mateixos números de telèfon serveixen per anul·lar cites concertades. Per identificar-se es pot utilitzar el NIF/NIE o el DNI electrònic, així com el certificat electrònic, la Cl@ve PIN o la referència.

Es tria horari de matí o de tarda i el sistema li proposa un dia i una hora en què rebrà la trucada del funcionari de l’Agència Tributària. Les trucades s’efectuaran entre les 9 i les 20:30 hores de dilluns a divendres. Per identificar-se serà necessari el NIF i el números de referència. L’Agència Tributària li enviarà un recordatori dos dies abans de la cita mitjançant SMS.

Notícies relacionades

Amb l’objectiu que el servei sigui àgil, l’Agència Tributària aconsella el contribuent que tingui disponible la informació i documentació necessària per fer la declaració quan rebi la trucada.

D’altra banda, l’atenció presencial en oficines s’inicia el 2 de juny (sis dies abans que l’any passat), amb sol·licitud de cita a partir del 27 de maig. L’atenció personalitzada, per telèfon i en oficines continuarà comptant amb el recolzament d’autonomies i ajuntaments.