impostos

Calendari i dates clau de la declaració de la renda el 2021

La campanya de l’IRPF i del patrimoni 2020 comença el 7 d’abril i acaba el 30 de juny

IRPF

IRPF

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La campanya de la declaració de la renda 2020, en la qual cal exposar els rendiments obtinguts al llarg de l’any passat, comença. La cita anual amb el fisc arriba amb la primavera, com passa cada any i té una sèrie de dates que cal marcar en el calendari. La present campanya de nou per la pandèmia de coronavirus, tot i que, en principi, sense l’afectació de tancament d’oficines del 2020. Des del 24 de març es poden descarregar i consultar les dades fiscals a la web de l’Agència Tributària. La campanya, que comença el 7 d’abril, té una sèrie de dates destacades que convé tenir al cap.

7 d’abril

Comença el període de presentació de les declaracions de la renda per Internet i també per a l’impost del patrimoni. Com sempre, per a la modalitat ‘online’ cal entrar a la web de l’Agència Tributària o a l’App. Es necessita el DNI electrònic, el certificat electrònic, la Cl@ve PIN o el número de referència.

6 de maig

A partir d’aquesta data comença el període per a la declaració de la renda per telèfon. Per poder acollir-se a aquest servei cal demanar cita prèvia per internet i per telèfon des del 4 de maig fins al 29 de juny, quan s’activarà aquest servei.

2 de juny

Els que prefereixin portar els impresos a les oficines de l’Agència Tributària, d’organismes autonòmics similars o entitats que tinguin acords per fer-ho podran fer-ho a partir d’aquesta data. Per a això també és necessari demanar cita prèvia a partir del 27 de maig. L’últim dia per demanar cita prèvia és el 29 de juny i la campanya es dona per finalitzada un dia després, el 30 de juny.

25 de juny

Notícies relacionades

Aquest dia és l’últim per presentar la declaració anual de la renda i el patrimoni el 2020 amb resultat a ingressar amb domiciliació en compte.

30 de juny

En aquesta jornada acaba el període de presentació de la declaració de la renda i el patrimoni amb resultat a tornar, renúncia a la devolució, negatiu i a ingressar sense domiciliació del primer termini.