Turisme

Els hotels aconsegueixen a l’estiu els rècords prepandèmia malgrat que són el 25% més cars

Els hotels aconsegueixen a l’estiu els rècords prepandèmia malgrat que són el 25% més cars

EP

1
Es llegeix en minuts
David Page

Els hotels espanyols continuen beneficiant-se a l’estiu de la forta demanda dels viatgers nacionals i internacionals i aconsegueixen pràcticament igualar els rècords històrics d’activitat d’abans de la pandèmia malgrat la forta pujada dels preus que està aplicant el sector de manera generalitzada.

Els establiments hotelers van registrar 43,1 milions de pernoctacions al juliol, un dels mesos forts de la temporada alta estival, i així superen en un 2,5% els nivells d’activitat de l’any passat i pràcticament empaten amb els rècords del 2019, i es queden només un 0,1% per sota dels màxims d’aquell últim any precovid, segons els registres de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

El sector sí que modera a l’estiu el ritme de creixement que havia mantingut des de principis d’any. En els primers set mesos d’aquest exercici les pernoctacions freguen els 193 milions, gairebé un 11% més que l’any passat i encara lleugerament per sobre del 2019.

I és que al juliol l’alentiment es nota en el fet que els hotels aconsegueixen tenir més clients que abans de la pandèmia (12,6 milions d’allotjats, un 2,3% més que el 2019), però escurcen la seva estada i s’hi queden menys nits (3,41 nits, davant les 3,57 del 2019), per això les pernoctacions no creixen en la mateixa mesura.

Pujades de preus

Notícies relacionades

Els hotels espanyols acumulen més de dos anys de pujades de les tarifes mes rere mes i continuen esprement l’escalada de preus aquest estiu. Els establiments van assolir uns ingressos mitjans per cada habitació ocupada de 128,8 euros per nit, un 6,3% més alts que l’any passat i un 25,3% més que el 2019.

En paral·lel, l’ingrés per habitació disponible (RevPar), un indicador clau en el sector turístic per mesurar l’evolució real del negoci i de la rendibilitat perquè serveix per calibrar tant preus com ocupació, també segueix subint. Els hotels van elevar el seu RevPar al juliol fins a gairebé 96,5 euros per nit, un 7,5% més que l’any passat i un 25,4% per sobre de l’estiu precovid del 2019.

Temes:

Hotels Turisme