Mango acata i pagarà la sanció de Treball per boicotejar les seves primeres eleccions sindicals

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Mango acata i renuncia a recórrer la sanció «molt greu» interposada per Inspecció de Treball després de boicotejar l’empresa tèxtil les seves primeres eleccions sindicals. La ‘policia laboral’ va considerar acreditat que càrrecs intermedis de la companyia van vulnerar la llibertat sindical dels seus empleats del centre de Lliça d’Amunt a l’elaborar llistes ‘negres’ amb l’afiliació sindical de part de la plantilla i coaccionar treballadors per condicionar el seu vot i perjudicar la candidatura de la UGT de Catalunya. Mango, a preguntes d’EL PERIÓDICO, confirma que no presentarà recurs judicial davant la resolució i abonarà els 30.000 euros de multa, cosa que li valdrà un descompte del 40% per reconèixer la infracció.

«Si es treballa, votarà Fetico» (sindicat alternatiu amb presència en el sector dels serveis). «Possiblement oberta a escoltar sense recel». «Dubtós». «Li sembla bé tot, no s’ha sentit en cap moment coaccionada, sembla que és al costat d’UGT i no vol canviar». «No va mostrar gaire interès per votar». «Es jubila aquest estiu. En principi ens recolza llista Fetico». Són algunes de les observacions apuntades pels responsables en la ‘llista negra’ valorada per Inspecció de Treball.

Notícies relacionades

La companyia reconeix els fets esdevinguts i avançats per EL PERIÓDICO, «agraeix a l’organisme i valora positivament la investigació portada a cap» i destaca que «l’informe constata que comandaments intermedis de la companyia van ser els promotors de les irregularitats detectades». La cúpula de Mango es desmarca de les actuacions fetes i aprofita per «condemnar fermament qualsevol tipus d’actuació que suposi un atemptat contra la llibertat d’elecció sindical».

Mango també ha remès a aquest mitjà el resultat de l’auditoria interna que va encarregar a Deloitte una vegada EL PERIÓDICO va publicar la ‘llista negra’ amb entrevistes a 363 empleats del centre de Lliça, fetes per 12 càrrecs intermedis de la companyia. Una auditoria que «ha rebut aquesta setmana», coincidint amb la resolució de la Inspecció. Aquesta auditoria, «desenvolupada amb completa imparcialitat i independència», determina, «en línia amb el dictamen de la Generalitat, que la direcció de la companyia no va ser impulsora ni coneixedora de les llistes ni de les esmentades irregularitats».