Trasllat per carretera

El barco de l’Emirates Team New Zealand de la Copa Amèrica de vela arriba a Barcelona per defensar el títol

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

L’AC75 de l’Emirates Team New Zealand ja és a Barcelona amb l’objectiu de revalidar el títol de la Copa Amèrica de vela l’any que ve. Dilluns el ‘Te Rehutai’ va arribar a Tarragona després de més de tres setmanes de travessia i des d’aquest dijous és a la base que els kiwis tenen davant el World Trade Center, al Port Vell. El trasllat de la monoembarcació s’ha fet per carretera de matinada.

Al port tarragoní es va descarregar al moll Rioja del vaixell de càrrega ‘Ice Glacier’, amb matrícula de les illes Bahames i durant aquests dies s’ha preparat un nou embalatge per prosseguir el camí fins a la capital catalana.

Alleujament al rebre’l

El cap de logística de la base dels neozelandesos, Andy Nottage, ha assegurat que ha suposat «una tasca enorme moure’s per tot el món amb una càrrega tan gran i valuosa. Per tant, sempre és un cert alleujament rebre l’enviament de forma segura».

«Ara comença la part emocionant. L’equip en general arribarà diàriament des de Nova Zelanda i tenir ara el ‘Te Rehutai’ a la base és el veritable desencadenant que les coses comencin a pujar a un altre nivell per a la nostra campanya per defensar la Copa Amèrica. És un assaig per a l’esdeveniment principal de l’any que ve, però no necessàriament creu que hagi de ser menys intens», ha assegurat Nottage.

Navegació en 10 dies

Notícies relacionades

«Tothom de l’equip està molt emocionat d’arribar a la nostra nova llar lluny de casa. És una ciutat vibrant i gran, i per aquells de nosaltres que ja som aquí, els locals han sigut molt acollidors», ha prosseguit el responsable de la base kiwi.

L’equip de l’Emirates New Zealand  té pensat navegar a Barcelona a mitjans de mes, d’aquí una mica més de 10 dies. Igual que ells, els altres equips que competeixen aniran arribant a la ciutat al juliol, afegint-se a l’Alinghi Red Bull Racing, el Luna Rossa Prada Pirelli i l’American Magic. Cada un està format per un centenar de persones amb les seves respectives famílies, que estaran més d’un any a Catalunya.