El Luna Rossa Prada Pirelli, tercer equip de la Copa Amèrica de vela que ja navega a Barcelona

America's Cup Events

2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Barcelona ja té tres dels sis equips de la Copa Amèrica de vela entrenant a la seva costa. Aquest dilluns s’ha incorporat l’equip Luna Rossa Prada Pirelli: els italians s’han estrenat amb velocitats de 20 nusos a l’AC40, el monobuc amb què competiran en l’assaig general de Vilanova i la Geltrú (Garraf, Barcelona), d’aquí poc més de dos mesos.

Segons ha informat America’s Cup Events (ACE), organitzadors de la 37 edició que se celebrarà entre l’agost i l’octubre de l’any vinent, a poc a poc van arribant els equips que, en alguns casos com l’italià, provaran els seus barcos a Barcelona i al seu lloc d’origen (Càller per al Luna Rossa Prada Pirelli). La primera sessió de navegació del nouvingut, que se suma als suïssos d’Alinghi Red Bull Racing i a l’American Magic New York Yacht Club, es va desenvolupar amb algun ensurt, com que sortís el timó de l’aigua i hi hagués una petita bolcada.

Un petit error

«La primera part de la sessió de navegació ha sigut molt bona, hem fet moltes maniobres. El barco es comportava molt bé. Era el nostre primer dia a Barcelona, un moment molt important per a l’equip. Després hem canviat de tripulació i en una de les trabujades el timó ha sortit de l’aigua. Pot ser que l’estat del mar fos una mica més fort i per un petit error hem acabat bolcant, una cosa normal en aquests barcos, però en qualsevol cas volíem fer un entrenament curt. Vam trencar els instruments de vent en l’sprit de proa, així que vam decidir tornar a port», ha assegurat el copatró de l’equip Francesco Bruni.

Igual que els americans, en les pròximes setmanes s’aniran incorporant més membres de l’equip, ha explicat Bruni, que està entusiasmat amb la ciutat: «Estic segur que ens encantarà Barcelona, pel que ja hem vist, és una ciutat impressionant. Ja ens encanta». Alguns havien arribat dies enrere però la majoria ho faran pròximament, amb la vista posada en la regata preliminar de Vilanova, a partir del 14 de setembre.

Bases avançades

Notícies relacionades

Tots ells continuen pendents de les obres a les bases del Port Vell, que evolucionen de forma desigual en funció del tipus d’estructura que tinguin. Més enllà dels francesos, una mica més retardats perquè van ser els últims a incorporar-se a l’edició de l’any vinent de la Copa Amèrica, les bases d’Emirates Team New Zealand, Ineos Britannia o Luna Rossa Prada Pirelli estan bastant preparades.