Compte enrere de la competició

El barco de l’equip Emirates Team New Zealand de la Copa Amèrica de vela arriba al Port de Tarragona

El barco de l’equip Emirates Team New Zealand de la Copa Amèrica de vela arriba al Port de Tarragona

Port de Tarragona

2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

El barco AC75 de l’Emirates Team New Zealand de la Copa Amèrica de vela ha arribat la matinada d’aquest dilluns al Port de Tarragona després de la travessia oceànica. L’autoritat portuària ha explicat que el monobuc de l’equip guanyador de l’última edició de la competició esportiva i tecnològica, i que tal com estableixen les regles s’encarrega de l’organització de la següent, a Barcelona, ha sigut descarregat al moll i completarà el viatge per carretera fins a la capital catalana.

El ‘Te Rehutai’va sortir de Nova Zelanda fa tres setmanes. El seu objectiu és revalidar el títol davant el vencedor que surti dels altres cinc equips (suïssos, americans, britànics, italians o francesos) l’octubre del 2024. Ara mateix a la costa catalana s’hi estan entrenant des de l’agost de l’any passat el suís Alinghi Red Bull Racing i l’American Magic New York Yacht, que va arribar el dia 22. Aquest dilluns està previst que arribi el Luna Rossa Prada Pirelli.

Bandera de les Bahames

El AC75 dels neozelandesos ha sigut descarregat al moll Rioja del Port de Tarragona a les cinc de la matinada, han informat fonts portuàries. Anava a bord del vaixell de càrrega ‘Ice Glacier’, amb matrícula de les Illes Bahames.

Després de les maniobres per treure’l del contenidor, el monobuc, el pal i la resta d’elements del barco han sigut dipositats sobre un camió que el portarà alPort de Barcelona, on la base d’Emirates New Zealand, a tocar del World Trade Center, és de les més avançades.

Efervescència al Port Vell

Notícies relacionades

Barcelona viu amb efervescència l’esdeveniment. Els equips s’afanyen a completar les seves bases al Port de Barcelona, on han d’estar operatius aquest mes. Els francesos són els únics que, a l’haver-se incorporat els últims, probablement retardaran aquesta incorporació.

No obstant, la primera cita serà el 14 de setembre a Vilanova i la Geltrú (Garraf). Durant tres dies, els sis equips competiran amb un barco més petit, l’AC40, que serà completament igual per a tothom i en què es veurà realment el nivell competitiu que tenen. El mateix passarà al novembre a l’Aràbia Saudita, en l’altra regata preliminar de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela.