Tecnologia
Gamelab tanca la seva edició més ambiciosa preparat per convertir Barcelona en «un pol d’influència global»

Els responsables inauguraven la trobada esperant que fos una edició que marqués un abans i un després en la història d’aquest fòrum: Gamelab es vol convertir en una marca tan de referència i tan vinculada a Barcelona com ho són el Mobile World Congress i, ara, l’Integrated Systems Europe (ISE). Gairebé 48 hores i 48 xerrades després, la sensació és d’èxit. Malgrat que el colofó encara hagi de passar –un esdeveniment només per a professionals del sector aquest divendres–, l’organització de la trobada en fa balanç aquest dijous i tanca l’edició, diu, amb «èxit de participació i de ponents, però, per damunt de tot, pels contactes que s’han establert entre els agents del sector».
«L’esdeveniment és un far que inspira connexions i converses necessàries per a la consolidació del creixement del sector, i posiciona Barcelona, Catalunya i Espanya com un pol d’influència global», ha valorat aquest dijous el fundador i director de l’esdeveniment, Iván Fernández Lobo. Segons el seu parer, «la presència d’empresaris, executius i inversors internacionals a l’esdeveniment constata que la regió ja s’ha convertit en un imant per al talent i la inversió».
Perquè l’objectiu principal d’aquest esdeveniment és reunir les persones que prenen decisions a les grans empreses del sector i que això es converteixi en un fòrum més de negoci i de projecció de futur, que de producte.
El primer dia, per exemple, van participar en l’esdeveniment des de la directora general d’innovació i cultura digital, Marisol López, fins a múltiples responsables d’empreses icòniques en aquest teixit com són Funplus, IO Interactive, Ubisoft, Scopely i Digital Legends, que, segons va anunciar ahir la seva propietària –el gegant dels videojocs Activision Blizzard–, col·laborarà amb l’estudi Infinity Ward en el desenvolupament del pròxim ‘Call of Duty’. Aquesta decisió, per cert, serveix com a exemple involuntari del pes que està agafant Barcelona en aquesta indústria: tal com recordava ahir l’agència Efe, la Comissió Europea ha donat llum verda recentment a fer que Microsoft adquireixi Activision a condició, entre altres coses, que inverteixi a Europa. I, de moment, ho ha fet a Barcelona.
Aquest dijous ha sigut el torn de directius de Sandsoft, Socialpoint, Abylight, Xbox, Epic Games, Tencent, Herobeat Studios, King i fins i tot Netflix, un dels enginyers gràfics del qual ha participat en una xerrada sobre l’evolució de la seva àrea a les pel·lícules i els videojocs. A l’esdeveniment també s’hi ha discutit sobre els reptes i les oportunitats dels jocs per al mòbil (un dels subsectors en què Catalunya és més forta), sobre com poden captar finançament publicoprivat per a un projecte en aquest sector i sobre com estan canviant les bases fonamentals d’aquesta indústria.
En aquest sentit, Gamelab repassa en un comunicat algunes de les idees que s’han posat aquest dijous a sobre de la taula: Iván Izaguirre, de Socialpoint, ha basat les claus en «la importància de tenir una estratègia, entendre el mercat i contractar un equip amb talent»; Simonetta Lulli, de Gamehouse, ha assenyalat «com de vital és comprendre l’audiència» i innovar tota l’estona; i Mark Cook, de Superevil, ha destacat que «els jocs sempre necessiten satisfer necessitats, ser socials i oferir experiències noves».
- Tribunals Els Mossos tanquen la investigació per la mort de l’amo de Mango: conclouen que la caiguda va ser accidental
- Humor ‘La casa nostra’, la ‘sitcom’ de Dani de la Orden amb què 3Cat recuperarà l’esperit de ‘Plats bruts’
- Procés impulsat per l'ajuntament Badalona desallotja el popular bar de 'tardeos' Santa Lola davant el malestar dels propietaris
- Ferran Corominas: "Vam jugar 10 minuts plorant, ens vèiem a Segona"
- Església Lleó XIV nomena el barceloní Daniel Palau nou bisbe de Lleida