Cita dels aeroports

Maurici Lucena, president d’Aena: «El repte de la indústria aèria és fer-la compatible amb la lluita contra el canvi climàtic»

Maurici Lucena, president d’Aena: «El repte de la indústria aèria és fer-la compatible amb la lluita contra el canvi climàtic»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president d’Aena, Maurici Lucena, ha assegurat aquest dimarts en la sessió d’obertura de l’Assemblea General Anual, Conferència i Exposició d’ACI EUROPE/WORLD 2023 (Consell Internacional d’Aeroports), que se celebra a Barcelona, que «el veritable repte de la indústria del transport aeri és compatibilitzar la descarbonització de la nostra activitat amb la capacitat de les nostres infraestructures i la de les aerolínies per volar més, no menys».

«Una de les nostres obligacions és assegurar el dret de la gent a tenir connectivitat amb el món i beneficiar-se com a societat de la riquesa que aquesta connectivitat comporta. No hi ha altra manera d’oferir connectivitat des del punt de vista dels aeroports que permetre tenir la seva capacitat alineada amb la demanda de la societat», ha opinat Lucena, tal com ha recollit en un comunicat Aena.

Valor a la societat

Davant més de 700 representants d’aeroports, reguladors i analistes provinents de totes les regions de l’ACI, el també director executiu d’Aena ha explicat que, per motius demogràfics i econòmics, l’activitat aèria a nivell mundial s’incrementarà, «per la qual cosa necessitem, una vegada més, fer compatible la lluita contra el canvi climàtic amb l’augment de la nostra activitat».

Notícies relacionades

Tots els actors del sector contribueixen a possibilitar que el transport aeri aporti un enorme valor a la societat en termes d’ocupació i riquesa, sense oblidar que hi ha altres valors importants que també contribueixen a preservar vincles emocionals perquè faciliten la connexió entre les persones, segons Lucena, i «si algú pensa que això és una exageració, que vagi a la zona d’arribades d’un aeroport», va concloure.

Inversió en tecnologia

D’altra banda, el vicepresident executiu d’Aena i president d’ACI Europa, Javier Marín, ha participat al panel ‘The President’s Political Playbooks’, amb el director executiu d’Oman Airports i ACI World, Sehikn Aimen bin Ahmed Al Hosni. En la seva intervenció, ha afirmat que «l’experiència del client és el nucli del negoci. Per això, estem invertint en tecnologia que eviti als passatgers, per exemple, treure els líquids als controls de seguretat», ha exposat.