Transport aeri

Barcelona acull la fira d’aeroports més important del món

Barcelona acull la fira d’aeroports més important del món
1
Es llegeix en minuts

Aena és l’amfitriona de l’assemblea general anual, conferència i exposició d’ACI EUROPE/WORLD 2023 (WAGA 2023, per les seves sigles en anglès), l’esdeveniment més important a nivell mundial per al sector aeroportuari i de l’aviació.

La conferència d’ACI (Consell Internacional d’Aeroports), que se celebra a Barcelona des d’aquest dilluns fins al dimecres 28, reuneix els principals representants d’aeroports i professionals de la indústria i proporciona una oportunitat única per establir connexions a nivell global.

Durant els tres dies que dura l’esdeveniment s’espera la participació de més de 700 delegats, provinents de totes les regions d’ACI, inclosa la del conseller delegat de l’Aeroport Internacional de Kíiv-Boríspil, Oleksí Dubrevski.

Els participants tindran la possibilitat d’establir col·laboracions, intercanviar coneixements i conèixer les últimes tendències de la indústria a mesura que continua en la recuperació i planifica el seu futur.

Els assistents, representants d’aeroports, reguladors i analistes, abordaran els principals reptes de la indústria aèria després de la pandèmia. Es compartiran dades i projeccions i es debatran temes com la regulació, les polítiques, la connectivitat regional i internacional, així com la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica.

L’objectiu és fomentar la col·laboració entre els diferents elements de la cadena de valor del transport aeri: descarbonització, futur dels aeroports, capacitat i experiència del client, entre d’altres. Tot això orientat a plantejar propostes per impulsar la recuperació, promoure la seguretat, enfortir la connectivitat i adoptar pràctiques més sostenibles en la indústria aèria.

Notícies relacionades

Maurici Lucena, president i conseller delegat d’Aena, destaca la importància que aquest esdeveniment se celebri a Barcelona. «Esdeveniments com aquest ens ajuden a promoure la cooperació i l’intercanvi d’idees i potencien la projecció internacional de Barcelona», va assenyalar Lucena.

ACI es va constituir el 1991 per promoure la col·laboració entre els aeroports i altres socis del món de l’aviació, com la que engloba totes les aerolínies, IATA (Associació Internacional del Transport Aeri) o CANSO (Organització Internacional de Proveïdors de Serveis de Navegació Aèria), amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament d’un sistema de transport aeri segur, eficient i respectuós amb el medi ambient. En l’actualitat, ACI està integrat per 712 membres que operen uns 2.000 aeroports en 171 països.