Ocupació

Ajuda de 480 euros: el SEPE explica qui pot demanar-la

Ajuda de 480 euros: el SEPE explica qui pot demanar-la
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A partir de certa edat, les persones que es troben en situació d’atur ho tenen més difícil a l’hora de trobar feina a mesura que es compleixen anys. Conscient d’aquest escenari, el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) va habilitar una ajuda extra de 480 euros que poden demanar els que hagin finalitzat la prestació contributiva d’atur.

Per obtenir aquest subsidi d’atur cal complir una sèrie de requisits: 

Ser major de 45 anys i no tenir càrregues familiars, sense fills menors de 26 anys, o majors d’aquesta edat però amb una minusvalidesa d’almenys el 65% i que estiguin sota la seva responsabilitat

La persona sol·licitant ha d’acreditar que ha estat cobrant l’atur, que se li ha acabat i que manté la seva inscripció com a demandant d’ocupació un mes després. Tampoc ha de rebutjar cap oferta de feina

Notícies relacionades

Cal demostrar que les rendes percebudes mensualment són inferiors al 75% del salari mínim interprofessional (SMI), és a dir, que els ingressos no superin els 810 euros al mes.

L’ajuda no es pot rebre durant més de sis mesos, de manera que si se supera aquest període i la persona demandant no ha trobat feina, s’hauria d’acollir a una altra ajuda extraordinària del SEPE: la renda activa d’inserció (RAI), per a la qual es mantenen els requisits anteriors.