Electrificació de la infraestructura

El Port de Barcelona connecta el Moll Adossat amb set nous conductes submarins

El Port de Barcelona inicia els treballs perquè els barcos es puguin connectar al corrent elèctric

Getir arrenca un ero per acomiadar part dels seus 1.000 treballadors a Espanya

El Port de Barcelona connecta el Moll Adossat amb set nous conductes submarins

Port de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

L’electrificació del Port de Barcelona continua avançant. El consell d’administració del port ha aprovat aquest dimecres iniciar el procediment per a la construcció d’una bateria de set conductes subterranis que connectaran el Moll de l’Energia i l’Adossat. Segons ha explicat l’autoritat portuària en un comunicat, es tracta d’una «obra complexa» perquè les conduccions creuaran el canal de navegació, que té 700 metres de longitud, i passaran a una profunditat de 32 metres sota el nivell del mar.

El projecte té un pressupost base de licitació de 15 milions d’euros (IVA exclòs) i un termini d’execució de 28 mesos. Es tracta d’uns treballs necessaris per garantir l’arribada de serveis bàsics a l’Adossat, que està sent ampliat, i per instal·lar la xarxa de mitjana tensió que permetrà fer arribar l’electricitat fins als barcos, tal com especifica el projecte Nexigen d’electrificació de molls.

Una illa des del 2023

Notícies relacionades

L’obertura de la bocana Nord el 2003 va convertir l’Adossat en una illa, han recordat, i només és accessible per terra ferma des del pont Porta d’Europa, que es preveu desdoblar els pròxims anys, quan es traslladi tota l’activitat dels creuers. Llavors es va construir una galeria de serveis sota el canal de la bocana nord per garantir l’arribada al moll dels serveis d’aigua, electricitat i comunicació.

L’ampliació de l’Adossat que s’està fent actualment requerirà ampliar les xarxes de serveis, especialment el subministrament elèctric per donar prou potència als barcos quan es connectin un cop hagin atracat, com es preveu en el pla Nexigen d’electrificació dels molls.